Hur man odlar långt, tjockt hår

 

1.

Få rätt mängd av alla näringsämnen som håller håret friskt. Vitaminerna A, C och E och vitaminerna B-komplexa förhindrar alltför stor håravfall. Dessa finns främst i färsk frukt och grönsaker och i hela spannmålsprodukter. Mineralerna zink och selen, som finns i livsmedel som kött och nötter, är också viktiga. Hår är tillverkat av protein, så se till att du får en hälsosam mängd protein från kött, nötter, bönor och baljväxter. Få även tillräckligt med omega-3 fettsyror från källor som fisk, linfrö och valnötter.

2.

Följ en hårvårdsrutin som uppmuntrar till hårväxt. Leta efter mjuka, sulfatfria schampon och balsam som inte kommer att ta bort håret från sina naturliga oljor. Använd en rengöringssköljning, såsom en ättika sköljning, för att tvätta bort buildup från schampo och stilprodukter en gång i veckan. , kan denna uppbyggnad smula dina folliklar och sakta ner hårväxten. För att stile ditt hår, använd bara fingrarna, en naturlig borstborste eller en träpinneborste för att undvika att dra ut eller bryta enskilda hår.

3. Urter som traditionellt används för att uppmuntra hårväxt inkluderar borage, salvia, primrose, tyska primrose och rosmarin. En studie publicerad i mars 1981-utgåvan av 'British Journal of Dermatology' fann att tysk primrose hjälper hårväxt i alopecia areata-patienter. Gör en infusion av en av dessa örter genom att blåsa bladen och blommorna i varmt vatten och torka ut fastämnena. Massera den återstående vätskan i handdukstorkat hår och låt det vara i 20 minuter innan det sköljs ut.

4. < / p>

Massage din hårbotten med olja för att öppna folliklar och närma dina hårs rötter. Leta efter hårbottenmassageolja med en bas av kokosnötsolja, olivolja, mandelolja eller avokadoolja. Du kan också få dessa oljor i matkvalitetsformerna du hittar i mataffären. Massage i oljan före sänggåendet och tvätta den ut på morgonen. Om det inte är praktiskt för dig, applicera oljan 20 minuter innan du tvättar ditt hår.

5.

Applicera en proteinbehandling en gång i månaden. Drogbutiker och frisörer behandlar skadat hår och håller friskt hår mjukt och glänsande. De hjälper dig att odla långt, tjockt hår genom att hålla håret flexibelt, så det är mindre troligt att det går sönder. Vissa behandlingar måste lämnas på håret i ungefär en timme, medan andra måste vara kvar hela dagen eller över natten. Båda kan vara effektiva, så valet beror på dina önskemål.

Stil ditt hår på sätt som inte tar tråden. Täta ponytails, franska flätor och cornrows alla dra håret bort från hårbotten och orsaka att något hår faller ut för tidigt. Med tiden kommer det att göra ditt hår tunnare och kortare. Du kan också sluta med en avtagande hårlinje. Spara håret genom att låta det hänga fritt eller välj en mildare stil, till exempel en löst fläta.

Tips och varningar

  • Om du inte kan hitta ett mildt schampo kan du göra en av vanliga livsmedel , såsom ägg, majonnäs och avokado. Blanda ett ägg och 1 tsk. varje citronsaft, olivolja och mildt tvåltvål med en halv kopp vatten, r och du har din egen tillväxtbefrämjande schampo. Förutom örtsköljningar kan det ta håret för dig med att ta kapslar av örtoljor. örter. Var tålmodig och konsekvent. Det kan ta två eller tre månader att se resultaten av ditt nya hårvårdssystem, men med konsekvent ansträngning kommer resultaten att komma.
  • Överdriven dos av vissa vitaminer och mineraler, som zink, kan leda till hår förlust, ta bara ett hår vitamin om du inte redan tar ett dagligt multivitamin. Använd inte rena eteriska oljor direkt på håret eller hårbotten. Vissa är ganska starka när de är utspädda och kan skada håret eller irritera huden. Torka eteriska oljor i en bärolja som olivolja eller mandelolja innan appliceringen.
  • Även om genetiken i stor utsträckning är ansvarig för att bestämma längden och tjockleken hos ditt hår, finns det fortfarande mycket du kan göra för att ditt hår ska nå sin fulla potential. Ännu bättre är många tillväxtfrämjande tekniker lätt att arbeta in i ditt dagliga rutin. Bara några små förändringar i din kost och hårvård vanor kan göra en stor skillnad i ditt hårs utseende. Lär dig hur man odlar långt, tjockt hår genom att få rätt näringsämnen, ta hand om ditt hår och använda bara frisyrer som inte skadar håret.