Hur man rakar för att göra håret växa

 

1.

Trima ditt hår inte längre än några millimeter.

2.

Tvätta med ett exfolierande ansikte eller kroppsvask. Detta kommer att eliminera olja, smuts och döda hudceller samt mjuka ditt hår, vilket möjliggör närmare rakning.

3.

Täck ditt ansikte och nacke eller huvud med en handduk blötläggs i varmt vatten. Låt vattnet suga i i tre minuter.

4.

Applicera rakgel på hela området i cirkelrörelse. Låt raka gelén suga i i minst en minut.

5.

Rakning med en rakblad med flera blad. Dra det hudområde som du rakar undervisade. Shave mot kornet, sedan med spannmålen för att säkerställa en nära barbering.

6.

Lägg till 1/2 mg biotin, ett multivitamin- och fiskoljetillskott till din dagliga kost . Dessa tillskott kommer att se till att ditt nya hår växer i frisk, tjock, blank och stark.

I motsats till populär tro gör barberingen inte att håret växer tjockare eller snabbare. Det är faktiskt inte möjligt att göra ditt hår växa snabbare än vad som är tänkt för naturen - ungefär 1/2 tum per månad, i genomsnitt. Men det betyder inte att rakning inte uppmuntrar hårväxt. Du kan inte styra hur snabbt håret växer, men du kan se till att du håller håret som du har. Nyligen rakat hår växer inte bara starkare (och verkar växa snabbare), men de trubbiga ändarna gör håret tystare. Rakning är det första steget för att odla ett friskt, starkt hårhår.