Hur man rengör diamanter med diskvatten

 

1.

Blanda en skål med sudsy vatten. Vattnet ska vara varmt men inte varmt, och du får bara använda några droppar av det milda diskmedelet. Du kan använda dina händer eller en sked för att blanda vattnet tills en sudsy skum visas på toppen av vattnet.

2.

Låt bitarna sitta i blandningen i 5 minuter . Om skålen är liten kan du placera dem direkt i skålen. Om du använder en stor skål eller ett pluggat sänk, placerar du ju smycken i silen innan du sänker det i vattnet. Detta kommer att förhindra att dina diamanter går vilse.

3.

Skruva smyckena försiktigt med den mjuka tandborsten. Fokusera på områdena runt spetsarna, som tenderar att samla smuts och på undersidan av diamanten där de flesta fasetterna ligger. 'Såg inte' på diamant- eller metallinställningen med penseln, men använd hellre mjuka cirkulära rörelser.

4.

Skölj smycken med varmt vatten. Se till att all tvål är borta, eller dina diamanter kommer att se filmiga ut när de torkar. Placera smycken i tefiltret för att försäkra dig om att det är helt sköljt och för att undvika att släcka det i diskbänken eller ner i avloppet.

5.

Smycken torka . Torka smycken så mycket du kan, låt sedan lufttorka i minst 10 minuter innan du lägger på den eller byter den i din smyckeskrin.

Tips och varningar

< / p>
  • Använd aldrig dina diamanter när du använder rengöringsmedel som innehåller blekmedel, eftersom de kommer att gälla inställningen och till och med själva stenen.
  • För att behålla glans och glans hos dina diamant smycken, bör du städa det regelbundet och ta det till en professionell juvelerare var 6: e månad för att få säkerheten för den inställda miljön och stenarna yrkesmässigt rengjorda. Mellan professionella rengöringar kan du rengöra dina diamanter hemma med en smyckenrengörare om en gång i veckan och vanligt diskvatten resten av tiden.