Hur man skär en buzzcut

 

1.

Trim håret med hårskjuvar om det är längre än 1 eller 3 tum. Du behöver inte oroa dig för att klippa håret jämnt vid denna punkt. Klipp håret till ungefär ett fingers bredd bort från hårbotten så att du inte har några korta fläckar när du är klar.

2 .

Fäst ett bladskydd mot dina hårklippare. Bladskyddet har siffror som motsvarar hur länge eller korta klipparna ska skära håret. Om du ställer ditt bladsvakt till ett högre antal blir ditt hår längre. Om du ställer in det till ett lägre tal kommer ditt hår att bli kortare.

3.

Trim håret med klipparna. Eftersom bladskyddet är på plats, behöver du inte oroa dig för att raka för mycket hår bort. Fortsätt arbeta grundligt runt huvudet tills du har rakat över varje yta och ditt hår är helt jämnt.

4.

Ta bort skärmskyddet för att få en närmare rakning runt öronen, sideburns och nacke, om så önskas.

5.

Klipp runt öronen och nacken med klipparna. Du kanske vill ha någon annan att göra den här delen för dig eftersom det är svårt att få en exakt skärning när du tittar i en spegel. Arbeta långsamt och ta inte av mer hår än du behöver.

Tips och varningar

  • Håll hårklippare borta från barn.
  • En buzzcut, uppkallad efter det ljud som rakhyveln gör när den används, är en populär frisyr som också kallas ett rakat huvud. Även om buzzcuts kommer i många längder, från helt rakad till flera inches, är det enkelt att ge dig en buzzcut i ditt eget hem.