Hur man skyddar huden mot solskador

 

1.

Skydda din hud mot solskador genom att undvika sol under solen och när du är ute på din hatt, solskyddsmedel och hög SPF-kläder. Njut av din tid i solen tidigt på morgonen eller sen eftermiddag och försök att minimera ytan på din kropp som exponeras.

2.

Välj rätt solskyddsmedel. Många kemikaliebelastade solskyddsmedel kan ge ett visst skydd mot solskador, men under tiden skadar de huden. Kemikalierna själva kan åldra och skada din hud och eventuellt skada andra delar av kroppen om de kommer in i blodbanan. Hårdheten i kemiska solskyddsmedel kan också orsaka inflammation, och detta skadar och åldrar huden. Skadorna som orsakas av inflammation förvärras av solens värme. Naturliga solskyddsmedel tenderar inte att ge någon irritation på huden. De sitter ovanpå huden och ger ett fysiskt block. Mineral solskyddsmedel dubbelt som en grund för att även ut hudtonen också. Men akta dig för nanoprodukter som kan vara i dessa mineralsolskydd. I ett försök att skapa en 'airbrushed look', ' många företag använder mikroniserade partiklar. Dessa mikroniserade partiklar är mycket små partiklar som kan gå ner till nanoskalan, och det finns inte tillräckligt med information om dem än för att bestämma deras säkerhet. De anses vara osäkra att andas in, men deras säkerhet för aktuell användning är fortfarande osäker. Det är inte känt om de kommer in i blodomloppet och reser till hjärnan och andra delar av kroppen där de kan göra skada.

3.

Skydda din hud mot solskador med antioxidanter också. Även de bästa solskyddsmedelna hindrar inte alla solens strålar. Antioxidanter som vitamin C och grapesaed extrakt är viktiga för att skydda din hud från solens strålar som når den. Använd ett vitamin C-serum eller en antioxidant hudkräm under din solskyddsmedel. Var försiktig när du väljer en ansiktskräm. Många anti- Åldrande krämer innehåller citron, bergamot, grapefrukt eller andra citrusoljor. Medan vissa av dessa oljor kan vara bra för att reparera skadad hud, gör citrusoljor också huden mer fotokänslig i upp till en dag eller två efter användning. Användning av dem kan leda till hyperpigmentering och accelererad solskada.

4.

Reparera skadorna. Gentle scrubs hjälper till att ta bort skadade hudceller och stimulera huden att läka sig. , eftersom välhydrerad hud fungerar bättre. Applicera oljor eller krämer som är inriktade på skadad hud. Rosa höftfröolja (rosa mosqetaolja) och många eteriska oljor hjälper till att regenerera skadad hud. För mer information, se länken i resursdelen nedan. du letar bara efter simp läs och mest kostnadseffektiv behandling, lägg bara en droppe lavendelolja till din nattliga fuktighetskräm. Kom ihåg att huden är skadad länge innan den ser ut skadad, och daglig reparation är mycket lättare och billigare än drastiska åtgärder senare.

Förnya din hud från insidan som Tja, genom att äta massor av grönsaker och låga glykemiska indexfrukter som är höga i antioxidanter, såsom gröna bladgrönsaker och blåbär. Viktiga fettsyror ger också din hud en hel del råvaror som behövs för att hålla sig frisk och reparera skador, så lägg till lin eller hampsfröolja till din kost.

Tips och varningar

  • Om du gräver den här artikeln, tack Digg
  • Använd aldrig eteriska oljor outspädd.
  • Gör alltid ett plåsterprov innan du använder eteriska oljor på ett stort område eller på ditt ansikte
  • Använd aldrig eteriska oljor nära dina ögon.
  • Var medveten om att eteriska eteriska oljor ökar din känslighet mot solen.
  • Här är några enkla steg för att skydda din hud mot solskador och regelbundet reparera den oundvikliga solskador som uppstår innan det börjar visa sig som synliga tecken på åldrande. Några av de bästa anti-aging teknikerna är enkla och billiga. Genom att följa dessa steg kommer du också att bidra till att minska eventuella synliga tecken på åldrande du redan har.