Hur man slutar göra misstag vid tillämpning av basmakeup

 

1.

Base Makeup Mistake - Använd inte en foundation med en tillsatt solskydd

Alla behöver solskyddsmedel för att kompensera de åldrande effekterna av ultraviolett ljus på huden. Många sminkar har solskyddsmedel tillsatt. Var noga med att verifiera att din basmakeup har en tillsatt solskyddsmedel med en SPF på minst 15. Om inte, använd solskyddsmedel innan du lägger på din basmakeup.

2.

Bas Makeup Mistake - Tillämpa grunden för tungt

Du bör grundas på en lätt beröring. Mer är inte oftast bättre och för mycket kan ge dig ett maskerat, onaturligt utseende. Om du har fläckar att täcka, överväg att använda en concealer med din foundation i stället för att applicera tunga lager av smink.

3. <

Om du har fet hud och är benägen att bryta ut, måste du välja en grund som är lätt, olja -fri och noncomedogen för att undvika otäcka utbrott. På samma sätt, om din hud är torr, välj en basmakeup med tillsatta fuktighetsgivare och ljusreflektor för att ge din hud ett fuktigt utseende. Välj din grundformulering baserad på

4.

Basförberedelsesfel - Ställer inte grunden

När du har tillämpat din basmakeup, lägg till en kappa av lös eller kompakt pulver i en nyans som är kompatibel med din egen hudton. Detta kommer att bidra till att din foundation ska behålla kraften och minska förekomsten av genombrottskin.

5.

Basförberedelsefel - Ingen förberedelse av din hud ordentligt före ansökan

Hud bör rengöras med en rengöring som är lämplig för din hudtyp och lätt fuktad innan du applicerar din basmakeup. Om du har en tendens att ha fläckig hud som är lätt exfolierande för att ta bort döda hudceller kan du förbättra hudens slutliga utseende efter sminkbehandling.

Är du mindre än nöjd med den basmakeup du har valt? Om du väljer rätt och korrekt applicerad, kan en bra basmakeup förbättra din huds utseende medan du täcker mindre brister och brister. Tyvärr, om du väljer fel färg och tillämpar den felaktigt, kan det förringa det felfria hudutseende du försöker uppnå. Gör du dessa basfinesser?