Hur man utvärderar Pave Diamonds

 

1.

Undersök ringen som helhet. Eftersom effekten av en bra bana inställning är att få ringen att vara täckt av en skimrande 'matta' av diamanter, är det viktigt att se till att diamantens totala effekt är en av fluiditet och kontinuitet. Om inställningarna är placerade för långt ifrån varandra eller inte helt vanliga, kommer hela smycken att drabbas.

2.

Kontrollera eftertänksamt val av storlek. Om ringen eller hänget hinner i ena eller båda ändarna, bör diamanterna i dessa avsmalnande områden vara dimensionerade så att dessa områden är lika fasta med diamanter som de större ytorna. Om bana blir lös, eftersom diameterns standardstorlek inte kommer att passa tätt i tapparna, så borde det finnas mindre stenar som fyller i luckorna. Om det inte finns, indikerar detta brist på omsorg och precision hos juvelerns sida och minskar signifikant värdet av ringen.

3.

Räkna glittret av ringa. Precis som en diamant-solitär bör utvärderas på 'eld' eller briljans av centralstenen, bör en bana bit också undersökas för blixt. Om varje diamant har klippts korrekt, kommer den att glittra och glansa för att skapa en 'matta' av briljans över hela stycket. Om diamanterna har skurits eller sätts, så kommer de enskilda stenarna att bli tråkiga och förvirra smycken.

4.

Dubbelkontrollera inställningarna. Om en enda diamant faller ur en bana inställning blir hela smycken lite mindre fabulous. Det är som ett vackert, ljust leende med en tand saknad framifrån. Använd förstoringsglaset för att undersöka inställningarna och tryck på diamantens ytor med en fingernagel för att se om de är ordentligt fastsatta.

5.

Få en professionell åsikt. När som helst du är på väg att göra en stor investering, bör du få input och råd från en eller flera experter på området. Även om du är välkänd i ämnesområdet kan du kanske inte helt isolera ditt beslut från dina känslor så det kommer att betala för att en objektiv expert ska utvärdera din bana, när du har bestämt dig för att du vill köpa den. < / p>

Tips och varningar

  • Om möjligt, ta varan till en oberoende juvelerare innan köpet har kontrollerat det.
  • Pave diamantringar verkar vara bokstavligen banade med diamanter. I denna typ av inställning sätts många små diamanter i hål som har borrats i ytan av ringen. De sitter väldigt nära varandra och ser ut som kullerstenar i en gammal gata. Pave diamant smycken är populär eftersom det kan vara extremt prickande och glamorösa utan att vara nästan lika dyr som en stor ensam diamant med lika karatvikt. Men eftersom du har att göra med en stor mängd mindre diamanter i stället för en stor, måste du utvärdera kvaliteten på bana diamant smycken med något annorlunda kriterier än vad du skulle använda för en traditionell diamant solitaire.