Hur man väljer solglasögon

 

1.

De perfekta solglasögonen blir inte det första paret du försöker. Ibland tar det dig en månad att hitta dem, men när du gör det är det värt det.
Ibland är de dyraste solglasögon inte det du letar efter, så leta efter kvalitet, inte bara ett varumärke Polykarbonatlinser är den typ du letar efter.

2.

Leta efter solglasögon som skyddar ditt synfält från solen. De är där för att skydda dina ögon, och om de är 'för små' och du befinner dig hela tiden, går solglasögonen inte på jobbet.

3.

Se till att dina solglasögon har 100\% UV-skydd eller UV400-skydd. Det här är den viktigaste faktorn när du väljer solglasögon. Även om dina kontaktlinser kan ha lite UV-skydd, är det fortfarande viktigt att ha solglasögon.

4.

Välj färg på linsen noggrant. Till exempel: Bruna och bärnstena linser minskar bländning, inklusive bländning som skapas av den blå frekvensen i solljus, men de snedvrider färgerna mer än gråtoner.

Speciellt om du du kommer att ha på sig solglasögon när du kör (och du borde!) var försiktig med den förvrängning som solglasögonen kommer att ge.

5.

Välj inte ett par som kommer att vara snyggt bara för ett par månader. Välj något som verkligen passar ditt ansikte, och att du kommer att ha på sig i många år framöver.

Tips och varningar

  • Barn måste bära bra solglasögon också ! Jag ser ofta föräldrarna skratta när barnen ber om solglasögon, men de har ännu känsligare ögon än vuxna.
  • Om du är osäker på vilka solglasögon som är bäst för dig, kontakta alltid din ögonläkare.
  • Solglasögon är inte bara ett roligt tillbehör, men de tjänar också för att skydda dina ögon från de skadliga effekterna av solen. Det är viktigt att du väljer bra för att skydda dina ögon och se bra ut.

    Jag har varit en ivrig solglasögon samlare i ett tag, så jag har ett tips eller två som du kan hitta bra när du väljer rätt solglasögon för dig.