Så här byter du ett syprojekt i en designer outfit

 

1.

Visualisering och idébildning. Om det här är första gången du försöker detta, titta på flera stilmagasiner eller bläddra i high-end-butiker.

2.

Välja rätt mönster och rätt storlek. Om du är ny att sy, kommer det att chocka dig. Det är inte detsamma som köpta kläder tillverkar användning. Även deras storlek är inkonsekvent. Du kommer antagligen att ha en större storlek i ett mönster än vad du gör i en butik.

3.

Lägg till olika element än vad mönstret kräver. Till exempel tog jag en enkel skift-stil klänning och lagt gorer av solid rött tyg. Utskriften var ett patriotiskt flaggutskrift. Gorerna i botten gav det flare och gjorde det något helt unikt.

4.

Prova att blanda tygtexturer. Du kanske inte behöver hålla fast vid all bomull eller all polyester. Läs tvättanvisningarna på de tygbultar du valt. Välj inte en som blöder och en annan som är färghård. Bättre att välja allt färgfast tyg.

5.

Tvätta ditt tyg innan du klipper ut det. kan inte betona tillräckligt mycket hur viktigt det är. Många bomullar kommer att krympa lite vid den första tvätten. Vissa tyg kommer att blöda på den första tvätten.

6.

Om du inte har en klädesform, överväga att ha en vän eller din make / maka hjälpa dig att göra en. Det finns anvisningar på internet. Det är det enda sättet att få en exakt passform.

7.

Om du inte har en klädform, var noga med att klippa mönstret lite större om du inte är visst att du har köpt den exakta storleken för dina mätningar. Tänk bara på dina mått. Ta en ärlig titt på vad du mäter bröst, midja och höfter. Många av oss brukar spridas när vi åldras. Jag hatar mina mätningar, men de är vad de är. Om du har kropp perfekt, då bravo för dig!

8.

Sätt ut ditt mönster och vad du än vill göra för det. Du kan behöva ändra mönstret själv eller kanske du vill att till exempel lägga pärlor eller broderier till det färdiga objektet.

9.

Ha kul med det. Jag brukar se sy som att samla ett pussel. frustrerad med vilket steg som helst, kom då bort från det ett tag. Kom ihåg att detta ska vara roligt.

10.

När projektet är klart vänta på rave recensionerna De kommer säkert. Alla älskar de 2 patriotiska kläderna jag har gjort, och för varje jag ändrade det mönster jag använde, trots att jag använde tyg som köptes från Walmart. Alla frågar var jag köpte klänningarna! brokade julkläder! < /p>

11.

Om du aldrig har syet förut, kanske du vill ta början på klasser som erbjuds hos din lokala tygaffär. Det är inte svårt att välja enkla mönster. Hoppa inte in i Vogue-mönstren, eftersom de vanligtvis är mycket svåra.

Tips och varningar

  • Var försiktig med tapparna. Min fästman klagar på att jag, efter att jag har avslutat ett syprojekt, hittar stiften över hela huset. Jag har en magnet som jag använder för att springa över golvet, borden, etc., på jakt efter utjämningsstift.
  • Att sätta ett vanligt symönster i en unik outfit.