Salon Advertising Ideas

 

Samla reklamverktyg och material

Du behöver tre viktiga verktyg när du annonserar en salong: en webbplats, en grafisk designer / webbdesigner som specialiserar sig på både webb- och flygbladdesign och en copywriter. Dessa människor och verktyg för att skapa dina annonser och sprida meddelandet. När du ställer in din webbplats och anställer personer, hitta en prisvärd service som producerar en högkvalitativ produkt. Undersök portföljer av författare och designers för att kontrollera att de har erfarenhet av butiker och salonger som din.

Skapa en 'Ny kund' Special

För att få nya människor att våga sig in i din salong, erbjuda 50 procent rabatt till alla nya kunder. Kom ihåg att en potentiell kund sannolikt kommer att bli mycket försiktig om att prova en ny salong. Du måste tillhandahålla ett oemotståndligt incitament för att få kunden att ge din butik ett försök.

Din Salons webbplats

Skapa en hemsida med fem huvudsidor. Har din grafiska designer skapa plats och hyra din copywr iter för att skapa skriftligt innehåll för webbplatsen. Innehållet måste skrivas med SEO (sökmotoroptimering) i åtanke för din salong (se 'Resurser' för mer information om SEO-koncept).
Den första sidan blir din hemsida. Här får du allmän information om din salong, till exempel antalet stylister, det område du serverar, och lite information om ditt engagemang för kunderna. Lägg till ett par bilder av bra hår- eller nagelformat på hemsidan, och om du har specialerbjudanden pågår, ge allmänna detaljer här.
Skapa fyra fler sidor --- 'Kontakta oss', 'Styles', ' Råd 'och' Specialerbjudanden '--- för att slutföra din webbplats. Sidan 'Kontakta oss' måste innehålla tydliga detaljer om hur den potentiella kunden kan ringa, e-posta och besöka din butik. Ange vägbeskrivning eller en MapQuest-länk. Du måste göra det väldigt lätt för webbläsningskunden att hitta dig. På sidan 'Styles' finns ett bibliotek med stilar som skapades av dina stylister. På sidan 'Råd' kommer du att få länkar till artiklar skrivna av dig och dina stylister som ger användbara tips om skönhet för kunderna. Skriv en bra artikel på huvudsidan 'Råd' och lista sedan länkar till andra artiklar. Slutligen är sidan 'Specials' där du kommer att ge detaljerad information om kuponger och andra erbjudanden som erbjuds på din salong.
Ge din hyrda grafisk designer en tydlig beskrivning av din vision för webbplatsen, samt önskade färgscheman och typsnittstil. Välj färger som dina speciella salongkunder kommer att reagera bra på - till exempel kan gul, rosa eller pastell fungera för kvinnliga skönhetsmönstrar, medan mörkare färger kan vädja till manliga kunder som frisör. Ge designaren ett eller två exempelwebbplatser som du vill modellera din webbplats efter.
Om du ännu inte har en logotyp till din salong, få en designad nu.

Flygdesign

Fråga din grafiska designer att designa en tvåsidig flygblad som överensstämmer med utseendet på din webbplats . Flyersna måste vara färgglada men enkla och tryckta på glättat papppapperspapper (helst den typ som inte kan rippas). Fullständig information om din salong måste anges, inklusive företagsnamn, adress (tillsammans med anvisningar) och telefonnummer. Inkludera en länk till din webbplats i stora bokstäver som gör att den potentiella kunden snabbt kan få reda på mer om din salong. Nämna din 50 procent av nya kundspecial och be kunden att få flygeren att utnyttja affären. Detta kommer att visa dig hur bra flygbladet fungerar.

Radio- och tidningsannonser

Hyr en copywriter för att skriva två eller tre olika annonser som kommer att visas på både radio och tidning. Kontrollera att författaren innehåller detaljer om din 50 procent rabatt i annonserna.
Ring radiostationer i ditt område som dina potentiella kunder sannolikt kommer att lyssna på (till exempel en sportstationsstation om du öppnar en frisörsbutik eller en radiostation som spelar musik för unga, höftkunder). Arbeta med din försäljningsrepresentant för att sätta ihop ett rimligt prissatt radioannonspaket som hjälper till att bygga upp salongens namn i ditt område.
Placera små annonser i din lokala Metro-tidning (ett gratis papper som erbjuds på buss- och tågstationer i många större städer) eller annan lokal tidning. Har din grafiska designer designa den här annonsen också. Skapa annonsen så att den ser ut som en kupong som kan skäras ut ur pappret och förs in i affären för att lösa in 50 specialerbjudanden som du är erbjuda till nya kunder. När du kör en salong kommer din huvudkälla sannolikt att komma från mun till mun. Men om du vill ta in nya kunder måste du genomföra en riktade reklamkampanj. Det behöver inte vara en dyr uppgift. Det finns några metoder som fungerar bäst för att sprida nyheterna om en salong i stan.