Ta bort Ingrown Facial Hair

 

Förberedelse

Det första steget i att ta bort ingrown hair är att lossa håret själv. Det ingrown håret kan vanligtvis ses som fångat under huden och det måste nås innan någonting kan göras. För att börja extrahera, applicera en liten handduk sänkt i varmt vatten över ansiktet. Den varma kompressen mjuknar huden och det ingrowna håret dras mot ytan vilket gör det lättare att ta ut. Upprepa processen om håret fortfarande är inbäddat. Om det efter två applikationer och håret fortfarande inte är synligt är det möjligt att stödet inte är ett ingrown hår. Se en hudläkare för samråd.

Avlägsnande

När det ingrowna håret är löst används vanligtvis pincett för att ta bort det. I vissa fall kan en nål användas för att frigöra håret ytterligare. Nålen bör dock inte användas för att bryta huden; Det borde bara hjälpa till med att lossa håret. Instrument som används i ansiktet måste desinficeras med alkohol för att döda bakterier och bakterier. Annars kan det finnas risk för ytterligare infektion. När du drar ut håret, använd försiktiga och långsamma rörelser för att förhindra att det ingroppade håret pressas tillbaka ytterligare. Håret ska tas ut i riktning mot tillväxten för att minska risken för återfall.

Desinfektion

När det ingrowna håret har tagits bort från ansiktet, applicera ett aktuellt antibiotikum på området. Avlägsnandet av håret kan orsaka att huden bryts och därmed vara mottaglig för infektion. Således är städning av platsen nödvändig. Alkohol kan också appliceras på ansiktet för att desinficera det. Men de med känslig hud bör överväga att använda naturliga salvor som häxhasel eller te-trädolja för att lindra den rodnad och svullnad som kan uppstå efter avlägsnande av ingrown ansiktshår.

Förebyggande

Tyvärr är ett ingrown ansiktshår kan återkomma om det inte har fått tillräcklig uppmärksamhet. För att minimera risken, exfoliera huden varje vecka för att rengöra huden. Ingrown ansiktshår kan också förstöras genom att använda rätt produkter som rak grädde och efterskärning. Skarpa rakhyvlar fungerar också bättre än gamla, vilket kan nicka i huden och orsaka otåget ingrown ansiktshår att växa.