Vitaminer för att stimulera hårväxten

 

Vitamin A

Vitamin A ger en hälsosam mängd talg i hårbotten och håller håret mjukt och glänsande. En balanserad mängd talg i hårbotten hindrar håret att torka ut. Goda källor till vitamin A är helmjölk, grädde och lever.

B-vitaminer

Hela vitamin B-komplexet är viktigt för hårväxt och är en viktig del av håret. B-vitaminer finns i livsmedel som kött, mejeriprodukter, nötter, havre, bryggerjäst, vetekli och avokado.

Vitamin C

Vitamin C är viktigt för blodflöde och cirkulation i hårbotten. C-brist gör att håret blir torrt och sprött och kan resultera i skallighet över tid. C-vitamin finns i citrusfrukter som apelsiner och grapefrukt och gröna grönsaker som paprika.

Vitamin E

E-vitamin ökar Vitamin E är en effektiv antioxidant och finns i frön, nötter, vegetabiliska oljor, gröna bladgrönsaker och helkorn.

Kalcium h2> En tillräcklig mängd kalcium är viktigt för friskt hår. De bästa kalciumkällorna är magera mjölkprodukter som mjölk, ost och yoghurt. Kalcium kan också hittas i vissa grönsaker som spenat och broccoli för de som är laktosintoleranta .

Järn

En brist i järn kan orsaka gallrande hår. Dessa mineralbutiker transporterar syrgas som behövs för cirkulation och hälsosam hårväxt. Rådfråga en läkare innan du börjar komplettera, såvida det inte är i form av ett multivitamin. Öka ditt intag av järn genom kost rekommenderas starkt för hårväxt och goda källor inkluderar befästade spannmål, viss fisk, kött, bönor och nötter.

Zink

Zink uppmuntrar och upprätthåller sund hårväxt genom att stärka immunförsvaret. Zink hjälper kroppen att absorbera andra vitaminer som är nödvändiga för friskt hår. De mest koncentrerade källorna till zink finns främst i högprotein kött och hela korn. Vitaminer är nödvändiga för att stimulera hårväxten. Brist på nödvändiga vitaminer och mineraler gör att håret blir skört och tunt över tiden. Vitaminbrist kan även leda till skallighet. Vackert hår börjar med att förstå de korrekta näringsämnen som behövs för att främja en sund tillväxt. Förutom att använda vitaminer, uppmuntra hårväxten genom att ge din hårbotten en daglig massage och hantera dina stressnivåer.