Hur identifierar du en falsk Rolex

 

1.

Titta på klockan. Om du ser den andra handen 'tickar' klockan är en falsk. Alla Rolex klockor har en 'sopa' second hand som rör sig 5-8 gånger per sekund. Det enda undantaget är Oyster Quartz. Högkvalitativa repliker kan imitera denna effekt så det är bäst att fortsätta med en mer ingående undersökning.

2.

Hantera klockan. Att hålla en replika kommer att känna mycket ljusare än en autentisk Rolex. En äkta Rolex klocka är överraskande tung för sin storlek. Varje klocka som känner ovanligt ljus kräver noggrannare inspektion.

3.

Undersök händerna och ringa. Om du är bekant med skillnaden mellan de 3 händerna blir det enkelt för dig. Förfalskade klockor kommer att ha andra och minuters händer som är 'kvadrerade' i ändarna i motsats till 'punktiga'. Förfalskade klockor kan också ha ovanligt korta händer. Sportmodell som GMT och Submariner kommer att ha 'glödlampan' på timmars hand.

4.

Undersök armbandet. Egenskaperna hos ett äkta Rolex armband är unika. Länkarna på armbandet i en äkta Rolex kommer att vikas smidigt. Akta dig för ett armband som kinks när det är veckat. Det är också möjligt att ett äkta armband kinkar om det är fruktansvärt eller stramat.

5.

Om din klocka passerar alla dessa test och du fortfarande är misstänksam du borde undersöka rörelsen. Detta är den svåraste delen av Rolex att replikera. Du kommer sannolikt att behöva göra detta steg på en oberoende juvelerare eller urmakare eftersom du behöver ett specialverktyg för att ta bort ärendet.

Tips och varningar

  • Den här guiden innehåller bara de vanligaste tecknen.
  • Var vänlig och gå till en oberoende juvelerare eller urmakare för att få tillbaka fallet och rörelsen undersöktes.
  • Den här artikeln togs med dig av DJBWATCHES.COM, hem till det största urvalet av äkta nya och förkända klockor på internet. Denna artikel kommer att undersöka de vanliga egenskaperna hos Replica Rolex klockor. Efter att ha läst den här artikeln kommer du att kunna avgöra om Rolex du håller är en falsk.