Hur man får glänsande hälsosamt hår

 

1.

Shampoo med ljummet vatten och följ med en kall sköljning. Det låter galet, men kallt vatten tätar hårets nagel och ger en mer reflekterande kvalitet. När håret är varmt och fuktigt öppnar sig cuticle, vilket gör att det ser fräckt ut och vildt. När håret är kallt ligger det platt och har mer yta för att reflektera ljuset. När du blåser, använd kyla inställningen i slutet för att släta ut nagelbandet ytterligare.

2.

Försök att minimera värmestyling. Det är ingen som förnekar värmeverktygen, vilket gör att håret ser bra ut, men de kan också förstöra det om de är överanvändda. När du blåser, se till att du använder fästet på framsidan för att hålla värmen från att komma för nära håret och bränna det För några dagar i veckan, försök låta ditt hår lufttorka. Om du gillar att håret ser ut som om du lufttorkar det, lägger du det i en hästsvans eller bulle. Du kan också tvätta håret på natten och uttrycka det i rullar eller flätor för att få ett vågigt utseende på morgonen. Du kommer att märka en stor skillnad i hårets hälsa när du inte värmer stil varje dag.

3.

Skydda ditt hår med produkter som skyddar ditt hår mot värme. Det finns många termiska produkter på marknaden nu när du kan applicera precis före blåsning eller strykning. Chi gör en kallad Iron Guard, och TresSemme gör en mindre kostbar version kallad Thermal Protectant.

Få regelbundna trimningar var sjätte till åtta veckor. Att trimma bort de döda ändarna kommer att hålla ditt hår friskt och friskt.

p>

5.

Använd behandlingar en gång i veckan så djupt som masker. Ojon hårbehandling är en fantastisk. Frederic Fekkai gör också en sheasmörmask för torrt hår som fungerar riktigt bra. Jag brukar använda dessa på söndagar när jag har lite extra tid på morgonen. Det här är den dag jag använder ett djupt klargörande schampo för att avlägsna uppbyggnad och efteråt en djup konditioneringsmask. Genom att ta bort uppbyggnaden först kommer ditt hår att suga upp masken bättre.

6.

Använd ett glansserum som ditt sista steg. De kommer i spray eller pumpar, beroende på din preferens. Du behöver bara lite för att få show-stop shine. För mycket kommer håret att bli smutsigt, så använd sparsamt. Du kan alltid lägga till mer!

Alla vill ha glänsande, glänsande hår. Dessa tips hjälper ditt hår att se fantastiskt!