Hur man gör fint lockigt hår ser tjockare ut

 

1.

Välj ett schampo utan sulfater. Sulfater (ibland uppräknade som natriumlaurylsulfat eller ammoniumlaurylsulfat) kan göra lockigt hårtork. Efter din schampo, följ med en fuktighetsgivande balsam. Undvik att applicera balsam direkt mot dina rötter eftersom detta kan väga ditt hår ner.

2. Efter shampooing, tryck försiktigt ditt lockiga hår med en handduk för att ta bort överflödigt vatten. Kamma sedan ditt hår med en brödkam. Börja kamma i ändarna först och sedan gradvis arbeta dig upp till rötterna för att undvika brott.

3.

Applicera en liten mängd lätthållande mousse i håret. Applicera styling mousse jämnt på håret och sedan försiktigt kamma igenom. Undvik att applicera för mycket produkt till dina rötter. Om ditt hår är speciellt torrt, lägg till en liten mängd permisjon till ändarna innan du applicerar moussen.

4.

Dela håret med din bröstkäm. Krossa håret försiktigt så att dina krullar börjar bildas. Vänd sedan ditt huvud och blås-torka håret upp och ner. Håll hårtorket i låg värme och smutsa håret försiktigt när du torkar det. Blötstorka håret i en minut eller två för att öka volymen, torka inte håret helt.

5 .

Efter torkning i en minut eller två, vänd ditt hår tillbaka och låt det torka naturligt. Krossa håret med händerna varje 10 till 15 minuter tills det är torrt. När du har håret helt torrt, undvik att röra det eller kamma det eftersom det kan skapa frizz. Om ditt hår tenderar att vara fräckt, applicera en liten mängd anti-frizz serum eller efterbehandlingskräm till ditt hår. Undvik dina rötter så att du inte plattar håret.

Tips och varningar

  • En bra frisyr är mycket viktigt för någon med fint lockigt hår. , medelstora och korta hårklippningar med långa lager fungerar bäst. Långa frisyrer kan göra att ditt hår ser ut tunnare och drastisk skiktning brukar inte fungera bra för fint lockigt hår.
  • Tvätta håret bara ett par gånger i veckan. Tvätt håret tar bort dagliga naturliga oljor som gör ditt hår mer benägna att skada.
  • Undvik att klargöra schampon eftersom de kan torka håret.
  • Är ditt fina lockiga hår litet och livlöst? Slutar du ha på dig håret i en hästsvans dag efter dag, för att du inte vet hur man stilar den? Om så är fallet, försök med dessa enkla styling tricks för att öka volymen till ditt hår och få det att bli tjockare.