Hur man hanterar lockigt hår

 

1.

Skölj och konditionera ditt hår dagligen. Endast tvätta håret varje vecka. Byt dina balsam ganska ofta för att hålla ditt lockiga hår från att bygga upp motstånd.

2.

Handduk torka ditt lockiga hår genom att lägga en stor handduk runt huvudet. Låt handduken suga upp vattnet och torka håret. Ta bort handduken. Blot några ytterligare våt från håret. Lämna ditt hår lite fuktigt för att krullarna ska springa tillbaka.
Har du inte tid att lufttorka och handduk-torka håret? Hoppa till steg 3.

3.

Hoppa över det här steget om du använde Steg 2) Sätt fast diffusorn i din hårtork. Sätt i hårtork. Sätt hårtorken i en sval inställning. Placera diffusorn i håret. Sätt försiktigt hårtorken fram och tillbaka. på alla delar av det lockiga håret. Stäng av hårtork. Koppla ur hårtorken.

4.

Sätt i ett litet krulljärn. Vrid krulljärn till medium värmeinställning. Ta en liten del av håret som inte längre är krökt eller så vågigt som du vill, och linda runt krullningsstången på ett spiralformat sätt, utan att få slutet av hårlåset på värmen. Skjut krullningsstången ur hårlåset för att uppnå en spiralkrulle som matchar resten av din frisyr.

5. Lägg en liten mängd anti-frizz hårfukta i din handflata. Dagligen massera anti-frizz håret fuktkräm i håret från rötterna till spetsarna .

Tips och varningar

  • Undvik att gnugga håret för att torka det eftersom det kommer att orsaka lockigt hår till frizz.
  • Undvik hög värme för lockigt hår, särskilt i ändarna.
  • Du behöver inte lida med lockigt hår som inte är i kontroll. Det finns sätt att hantera lockigt hår för att göra det hanterbart, mjukt och snyggt. Som du säkert vet kan lockigt hår vara lyxigt och avundsjuka av andra runt dig . Nyckeln är att veta hur man hanterar lockigt hår så att det ser vackert ut. Efter några grundläggande tips kan du hantera lockigt hår för att hålla det fantastiskt.