Hur man hittar rätt hårfärgare

 

1.

Läs hår och modetidningar.

Hår- och modetidningar intervjuar ofta prisvinnande hårfärgare. Om du bor nära en stor stad kan du kanske boka ett möte med några av dessa yrkesverksamma. Du kan också ha en lokal stadstidning som lyfter fram olika frisörsalonger i ditt område som har avancerade hårfärgare. Var noga med att kolla in annonserna på baksidan av hårsalonger. Vissa salonger kommer att lista utmärkelser som de har fått för excellens. Generellt har prisbelönta salonger kompetenta hårfärgare.

2.

Ring lokala talangsbyråer i ditt område.

Har du modellerings- och talangsbyråer i ditt område? Om så, ring dem och fråga dem var deras modeller och skådespelerskor får sina hårfärgade. Dessa människor betalas för att se bra ut och har ofta de bästa hårfärgarna tillgängliga i ditt område. Dessa byråer är vanligtvis ganska villiga att ge dig vägledning om var de kompetenta hårfärgarna är i ditt område.

3.

Gör en online-sökning efter certifierade hårfärgare

Om du vill ha en hårfärgare som har passerat stränga krav på styrelseskrav, gå till Hair Colorist där du kan hitta en certifierad hårfärgare i ditt område. Du kan söka efter ort eller postnummer. Genom att välja en hårfärgare som är certifierad vet du att de har slutfört vissa grundläggande tester av hårfärgningskompetens.

4.

Hämta en hänvisning.

När du betalar en resa till ditt lokala köpcentrum, titta runt på butiksklubbarna och sminkteknikerna du ser. Om de har hår som verkar ha varit professionellt färgat, fråga dem var de går till salongtjänster. Speciellt sminktekniker tenderar att vara kunniga om vilka salonger som är skickliga vid färgning av hår. De är ofta ganska villiga att hjälpa dig att hitta rätt hårfärgare.

5.

Planera ett samråd innan du färgar.

När du har dina listor över potentiella hårfärgare, ring och planera ett samråd med var och en. Låt dem veta vad du vill uppnå och lyssna på deras inmatning. Om du inte överensstämmer med deras inställning, gå vidare till nästa hårprofessor på din lista. Det kan ta flera intervjuer innan du hittar rätt hårfärgare för dina specifika mål och önskemål.

Tips och varningar

  • Spendera lite tid på att undersöka och kartlägga hår colorists i ditt område innan du åtar dig att ändra din hårfärg. Det kan spara dig mycket stress och hjärtat.
  • Medan hårfärgning kan utföras framgångsrikt hemma, bär den en viss grad av stress och huvudvärk. Det finns så många faktorer att tänka på från att välja rätt nyans, välja rätt produkter, att använda dem effektivt. Ibland behöver du hjälp av en professionell hårfärgare för att få de resultat du vill ha utan att bli offer för ett 'dåligt färgämne'. Om du behöver professionellt samråd innan du tar det stora steget, så här hittar du rätt hårfärgare.