Hur man väljer smickrande kläder för din figur

 

1.

Ta en titt i spegeln och notera din figur. Är du lång, kort, topp tung, för mager eller för fet? Var ärlig mot dig själv - ingen är perfekt. När du väl har identifierat både dina starka och svaga fläckar kan du välja kläder som kommer att fokusera på vad som är bra och förringa vad som inte är.

2.

Om du är överviktig försöka välja kläder som är gjorda med tunnare tyger. Tungt material gör bara en stor figur ser större ut. Du vill också ha kläder som är en färg i stället för kontrasterande toppar och bottnar. Mörkare färger är mer slankning. När du bär en färg kommer ögat att röra sig ner en rak linje från nacken till din hemlinje. Ju längre du är på toppen, bär du mörkfärgade toppar och blusar utan för mycket detaljer eller dekoration. Tanken här är att dra ögat bort från ditt framträdande område. Försök att plocka blusar eller skjortor med en fullare eller baggier ärm i stället för en tätt ärm. Undvik även klädande tyger och axelkuddar.

4.

Om du är päronformad eller tung i höfterna, välj kläder som har vertikala linjer. Välj längre skjortor och blusar som täcker dina höfter. Du kan också bära lättare färgade skjortor och blusar för att få ögat upp och borta från dina höfter. Undvik fulla kjolar och stora mönster.

5.

Använd horisontella ränder om du är lång och tunn. Du kommer att vilja hålla dig borta från vertikala ränder och monotoniska kläder. Lägg lite färg på dina kläder genom att ha kontrasterande skjortor och bottnar. Breda bälten är underbara om du är lång och tunn, liksom frilösa blusar och rufsar. Håll dig borta från tätt , raka bena och byxor och välja breda ben och fläckar istället. Tänk inte på stora tillbehör och kladdiga tyger eftersom de hjälper till att fylla i din figur.

p> Använd monotoniska kläder och solida mörkare färger om du är kort. Håll dig borta från bälten och något annat som skulle hugga upp din figur eller längden på din kropp. Bälten bör undvikas, men om du behöver bära en, få en som har samma färg som din outfit och se till att det är ett mycket tunt bälte. Använd höga klackar, men se till att de är mörka och samma färg som din kläder. Om du gillar mönster bära små mörkare utskrifter och håll dig borta från horisontella ränder.

7.

Välj mångfärgade kläder om du är lång. Breda horisontella ränder ser bra ut på långa figurer, liksom breda bälten och större tillbehör. Skor ska vara plana eller ha små klackar. Leta efter mode med större tryck och breda ben och kjolar.

Tips och varningar

  • Alltid handla med en vän - ibland kan de se vad du kan inte.
  • Det svåraste för en kvinna att acceptera är att hennes figur är mindre än perfekt. Anledningen till att det är så svårt är att vi ofta inte är ärliga om vår kroppsbild. Vi får se en outfit som är så vacker att vi bara behöver ha det, men när vi lägger på den är det en katastrof. Detsamma gäller för färg. Hur många av oss ser verkligen bra ut i vår favoritfärg? Ibland blindar vi oss själva mot bilden som spegeln ger tillbaka till oss och den 'perfekta' outfiten hamnar bättre på hängaren än vad den gör på oss. Klänningens fokus bör vara att se det bästa som vi kan och för de flesta av oss, det betyder kompromiss.