Så här rengör du dina makeupborstar

 

1. Lägg till ljummet vatten i din skål, bara tillräckligt för att dränka borstarna i sminkborstarna när de står upp i skålen.

Skruva smutsiga penslar runt i lösningen och massera ut överflödig smink i borstarna.

Skruva smutsiga penslar i skålen, bara en generös sprut kommer att göra:)

3. om det behövs. Se till att vattnet inte överstiger borstens metalldel eftersom det kommer att göra det möjligt för vatten att komma in i borsten och bryta upp limet och du kommer att förlora borst och behöver förtida ersätta din makeupborste.

4. Skölj borstarna i sminkborstarna i ljummet vatten och kläm ut överflödigt vatten och lägg det platt för att torka på en handduk. De kommer att torka över natten. Det är väldigt viktigt att lägga penslarna platt på handduken mot att de står upp i en behållare, eftersom vattnet igen kommer in i borsten och bryter upp det lim som håller borsten ihop.

Tips och varningar

  • Var försiktig med dina makeupborstar och om de är av god kvalitet, kan de hålla i flera år framöver! Torka aldrig på dina sminkborstar eller sänka dem i vatten eftersom det kommer att skada borsten och limet som håller alla borstarna ihop.
  • Rengöring av sminkborstar är mycket viktigt och inte tillräckligt med folk gör det! Din smink ansökan är beroende av en bra ren sminkborste. Din smink kommer att bli jämnare och jämnare med en ren borste. När en sminkborste är smutsig kan du uppleva en infektion eller krossning på grund av överflödiga bakterier. Du bör djupt rengöra dina makeupborstar minst en gång i månaden när du använder dem personligen och varje användning när du använder dem på flera personer.