Hur man har naturligt vacker hud

 

1.

Tvätta ansiktet med ren, vegetabilisk härledd glyceroltvål, eller något mildt naturligt rengöringsmedel du gillar. Du kan till och med göra din egen - se länken i avsnittet Resurser till 'Hur man gör en skumande ansiktsrensare.'

2.

Exfoliate med en enkel, hemgjord exfoliant : aduki bönor och havregryn. Bara slipa en handfull aduki bönor med en tsk havregryn i en kaffekvarn. Blanda pulvret med lite vatten för att klistra in och försiktigt gnugga ansiktet, nacken och ryggarna på dina händer med den. Skölj väl i varmt (inte varmt!) Vatten, och du kommer att se en omedelbar skillnad i hudens textur och mjukhet. Aduki bönor och havregryn när du exfolierar.

3.

Nyd din hud på natten med några droppar rosa höftfröolja och jojobaolja som hydratiserar och uppmuntrar till kollagenproduktion. Lägg till en droppe lavendelolja eller om din hud är väldigt torr, neroli eller rosolja.

4.

Under dagen skydda din hud mot solen. Applicera en antioxidantbehandling, såsom ett vitamin C-serum eller en naturlig antioxidantkräm. Antioxidanter hjälper dig att skydda din hud mot solskador på olika sätt än solskyddsmedel.

5.

Följ upp med en ren mineral solskyddsmedel. Undvik solskydd med partiklar av nanostorlek, som inte har varit tillräckligt länge för att vara bevisade.

6.

Att ge din hud en insida är också viktigt. Få mycket omega 3 fettsyror från källor som linfrön eller olja. Ät dina grönsaker, särskilt morötter och gröna bladgrönsaker som kale, collard greens och arugula. Och var noga med att äta hela korn som hjälper din kropp att behålla sin fuktbalans, som brunt ris, hirs och havregryn. Försök att äta hato mugi korn (Jobs Tears). Japanska kvinnor har ätit dem i århundraden och kallar dem 'beauty pearls.'

Tips och varningar

< / p>
  • Om du har fet hud kan du hoppa över jojobaoljan och bara använda ett par droppar rosa höftfröolja. Rosa höftfröolja rekommenderas för fet hud, akne och ärr
  • li> Om din hud är väldigt torr, försök använda kikärter i stället för aduki bönor.
  • Ingredienser finns i de flesta livsmedelsbutiker.
  • Se avsnittet Resurser för fler artiklar om naturlig hudvård < / li>
  • Om du gräver den här artikeln, grab dig Digg
  • Använd aldrig eteriska oljor outspädd.
  • Gör ett patchtest med essentiella oljor innan du ansöker på ditt ansikte
  • Använd aldrig eteriska oljor runt ögonen
  • Att ha vacker hud kräver inte mycket ansträngning, pengar eller användning av kommersiellt förberedda produkter med osäkra ingredienser. En av de mest effektiva exfoliant scrubsna kan göras i ditt kök med bara två ingredienser och en kaffekvarn.