Hur man lindrar en kliande hårbotten

 

Hur man avlastar en kliande hårbotten

1.

Gör en hårreparationsolja genom att kombinera 1 msk. av olivolja med 1 msk. av ren vitamin E-olja. Blanda väl och lägg åt sidan.

2.

Ta bort döda hudceller och flingor från hårbotten. Janice Cox, författare till 'Natural Beauty At Home', föreslår att man använder äppelcidervinäger som hårspolning. Innan sänggåendet, kombinera 1 kopp äppelcidervinäger med 1 kopp vatten och skölj håret med det, massera hårbotten i två till tre minuter.

3.

Handduk-torr ditt hår utan shampooing eller konditionering. Applicera olivolja och vitamin E-oljeblandningen i din hårbotten och massera den i hårsäckarna med fingertopparna.

4.

Täck ditt hår med ett duschlock och låt det stå över natten . Oliveolja klargör och fuktar i hårbotten, och vitamin E-olja reparerar skador på hårbotten och stöder ny celltillväxt.

5.

Tvätta och sätt håret som vanligt nästa morgon. Din hårbotten kommer att vara fri från uppbyggd torrhet och känns smidig och hälsosam.

Tips och varningar

  • Ät en diet bestående av färska livsmedel, t.ex. som grönsaker och frukter. Raffinerade livsmedel kan orsaka uppbyggnad i hårbotten, vilket leder till kliande flingor.
  • Får inte äppelcidervinäger i dina ögon.
  • En kliande hårbotten orsakas ofta av felaktig hårvård. Det kännetecknas av döda hudflingor som kan förekomma på axlarna. Hårbotten behöver täras för friskt hår. Förutom att använda naturliga läkemedel för att lindra en kliande hårbotten, införliva ett multivitamin i din dagliga rutin för att säkerställa att du inte är bristfällig i zink och vitaminer A och B --- känd för att främja en hälsosam hårbotten och hår.