Hur man stilar microbraids

 

1.

Shampoo och konditionera dina microbraids varje vecka. Använd ett proteinbaserat schampo, till exempel Mane N Tale, när du shampooar. Proteinet kommer att hjälpa till att bygga upp och bibehålla hårets elasticitet. Uppbyggnaden av elasticiteten kan bidra till att minska skadorna.

2. Skölj dina microbraids med en äppelcidervinäger och vattenblandning när du har schamponerat och konditionerat flätorna. Genom att skölja med 1 del ättika till 4 delar vattenblandning kommer du att ta bort lintuppbyggnaden och rester som tenderar att dyka upp på mikrobrytare som har använts i några veckor.

3.

Ta bort dina microbraids torra med en handduk och låt dem lufttorka om de är syntetiska. Du kan också välja att sitta under en hårtork om du använder mänskligt hår. För syntetiskt hår kan du fortfarande sitta under en torktumlare om värmen är inställd på en låg nivå. Om du vill ha en lockig microbraids stil kan du rulla dina flätor med hårvalsar innan du sitter under hårtorken. Ta bort rullarna efter att dina flätor är helt torra för att avslöja din lockiga stil.

4.

Håll dina microbraids fuktade med en daglig fuktighetskräm.

Microbraids har varit en del av den afrikanska amerikanska kulturen i århundraden. Det är ett enkelt sätt att ha en stor, bestående och mångsidig frisyr utan att behöva spendera mycket tid på 'styling rummet'. Oavsett hur enkelt eller elegant dina microbraids är, finns det några stylingtips som gäller alla flätor. Genom att följa dessa styling tips kan du öka längdlängden på dina flätor, samtidigt som de ser färskt ut.