Hur man tar hand om håret ordentligt

 

1.

Använd ett kvalitetsschampo och balsam. Leta efter ingredienser som ger näring till ditt hår, såsom avokadoolja, sojaprotein och vitaminerna B1 och B3. Låt dig inte luras av priset, etiketter och en dyr etikett garanterar inte en bra schampo och balsam.

2.

Kamma, men borst inte, ditt hår, när den är våt. Använd en breddad kam för att försiktigt fria fläckar från håret när du kommer ut ur duschen. Arbeta från ändarna upp mot hårbotten. När du borstar torrt hår, tvinga aldrig borsten genom trassel och arbeta alltid från hårets ändar uppåt.

3.

Undvik överdriven torkning, curling eller straightening, vilket kan bryta och skada håret. Håll avståndet från torken till hårbotten på ca 6 tum för att undvika brännskador och värmeskador. De som vanligtvis räker ut och torkar håret tenderar att ha mycket mer brott och skador.

4.

Undvik kemikalier och processer. Färga håret om du vill, men försök att vänta en och en halv månad före varje möte med färgaren för att ge ditt hår återhämtningstid.

5.

att lägga till glans och näringsämnen i ditt hår. Ångra effekterna av produkter, styling och kemikalier med en hårmask som hjälper till att återuppliva dina lås.

Det övergripande utseendet på ditt hår beror inte bara på dina stylingstekniker eller din snitt. Om du någonsin har undrat hur du förbättrar ditt hår eller varför din klippa och stil inte är lika glänsande och vacker som du hade förväntat dig, kanske det var dags att du kollade på ditt hårvårdssystem för källan till dina problem. Bra hårvård är den grundläggande vägen till vackra och fräscha lås.