Hur man utvärderar naturliga pärlor

 

1.

Försök att bestämma tjockleken på 'nacre'. Nacre av en pärla är den iriserande pärlemärken som omger pärlens kärna. I de fall där pärlan inte utvecklades jämnt, kan du ibland se pärlens kärna genom nacreen. Använd en förstoringslins för att noggrant undersöka pärlan. Du kan också upptäcka problemområden genom att köra fingret över pärlorna. Grova fläckar kan indikera ett område där nacre är tunn.

2.

Leta efter din reflektion. Om glansen av en pärla är bra, kommer du att kunna se din reflektion i pärlens yta. Ju lägre kvalitet av glans, ju lägre pärlkvaliteten är. En lågkvalitativ eller falsk pärla kommer att verka kalkig och platt istället för skinnande och reflekterande.

3.

Undersök symmetri och sfärisk form. Naturliga pärlor är mycket sällan perfekt sfäriska, men symmetri är högt värderad. Det är bäst om pärlan är nära att vara helt rund ..

4.

Kontrollera efter fläckar. Pärlor på pärla inkluderar missfärgningar, ojämn ytstruktur, stötar och bucklor i pärlens yta. Dessa förringar pärlens övergripande skönhet och glans. Det är ovanligt att hitta en felfri naturlig pärla, men fläckarna borde helst vara osynliga för det blotta ögat och inte märka pärlens bild i ett väsentligt sätt.

5.

Ta bort pärlorna från närheten av färgröd. Röda pärlor verkar ha en tjockare nacre, hög glans och glans, även om det i verkligheten pärlan är av mycket låg kvalitet.

Tips och varningar

  • Om pärlorna visas under strålkastare eller i starkt solljus, be om att de tas bort från fallet så att du kan undersöka dem borta från den här miljön. Solljus - särskilt morgonsolen - och strålkastare ökar utseendet på pärlens glans dramatiskt.
  • Skynda inte igenom en utvärderad Jon. Ta din tid så att det är gjort på rätt sätt.
  • Naturpärlor är pärlor som inte skapas på en fabrik. De är inte 'seeded' i ostron så att ostronerna kommer att skapa dem i stort antal. I allmänhet anses naturliga pärlor vara den sällsynta - och därför mest värdefulla - pärlemärken, eftersom det är den mest arbetsintensiva processen att hitta, matcha och montera i smycken av de tre pärltyperna. När du utvärderar naturliga pärlor måste du hålla en något annorlunda tankesätt än när du arbetar med odlade pärlor eller fabrikshällda replikeringar. Eftersom naturliga pärlor är resultatet av en helt naturlig process, har de större skönhet.