Hur man utvärderar odlade pärlor

 

1.

Leta efter din reflektion. Pärlor av mycket hög kvalitet kommer faktiskt att visa din reflektion i sina böjda ytor, medan låga kvalitet och falska pärlor tenderar att ha ett platt, kritigt vitt utseende som inte avger någon glans . Den skenare pärlan och desto tydligare reflektionen är desto mer värdefull den pärlan är sannolikt.

2.

Undersök ytan. Eftersom pärlor bildas av en naturlig process inuti en ostron, det är mycket svårt att hitta en felfri pärla. De flesta pärlor har vissa missfärgningar, stötar eller gropar i sina ytor. Du kan känna eller se dessa anomalier genom att hålla pärlorna eller undersöka dem under ett mikroskop eller förstoringsglas. yta brister, ju mer värdefulla pärlan.

3.

Utvärdera formen. Rundan pärlan, desto mer värdefull är den. Men om du tycker att din pärla är perfekt runt - en mycket ovanlig händelse - du borde definitivt ha det checkat ut innan du köper det, som perfekt rund kultur ed pärlor är ovanligt sällsynta.

4.

Mät diameteren. Ju större pärlan är, desto mer värdefull är den. Sädpärlor tenderar att vara 1 millimeter eller mindre, medan South Sea pärlor kan växa så stora som 20 millimeter. Det är mycket svårt att få en ostron att växa en pärla över ca 5 millimeter, så när pärlorna överstiger den storleken ökar deras värde exponentiellt.

5.

Betygsätt enhetligheten. Om du köper en uppsättning pärlor är det mycket viktigt att de matchar i storlek, form och färg. Pärlskördare måste siktas genom ca 10 000 pärlor för att skapa en matchande strand pärlor, ju ju närmare pärlorna är utseendet desto högre kvalitet på smycken. Kom ihåg dock att det här är ett annat område som antingen kan indikera högt värde eller totalt falskt, eftersom fabrikshällda pärlor är lätta att replikera i stort antal.

Tips och varningar

  • Konsultera alltid med en auktoriserad juvelerare, värderingsman eller gemologist innan du gör en stor investering i smycken.
  • Odlade pärlor är vackra och värda för sina unika former och individuellt bildad kvalitet. Men eftersom ingen två odlade pärlor är exakt lika kan deras kvalitet bli svårare att döma. När du utvärderar kvaliteten på odlade pärlor måste du undersöka dem noggrant för att avgöra om en atypisk form eller markering helt enkelt är en särskiljande aspekt eller en faktisk fel i pärlan. Eftersom odlade pärlor bildas på samma sätt som naturliga pärlor - genom att irritera en ostron med sandkorn - de har en skönhet, utstrålning och djup som tror på deras konstruerade början. Medan det är bäst att få en åsikt från en kvalificerad juvelerare innan du investerar i pärlor, kan du få en uppfattning om kvaliteten på odlade pärlor med hjälp av följande riktlinjer.