Hur man utvärderar smycken

 

1.

Ange din budget. I viss utsträckning bestämmer du hur mycket du planerar att spendera på hur mycket du behöver utvärdera smycken du köper. Medan du alltid ska göra en ansträngning för att köpa kvalitetsstycken, om du planerar att spendera $5 på ett par örhängen, så kommer omfattningen av din utvärderingsprocess att vara mycket mindre än om du planerar att spendera 5 000 dollar. Om din budget är under $20 behöver du inte ta med smycken till en expert, utan kan helt enkelt göra följande procedurer på egen hand. Men varje köp som innebär tillräckligt med pengar som ett problem kommer att medföra en återgång till affären, bör utvärderas mer noggrant av din sida och eventuellt av en utomstående, kvalificerad part.

2.

Undersök eventuella stenar. Om stenarna är glas eller 'vuxna' ädelstenar, se till att det inte finns nicks eller repor på sina ytor. Hantering på smycken diskar kan vara svårt på billiga smycken och göra bitarna ser billiga även om de är bra kvalitet. Om du är på marknaden för diamanter eller andra naturliga ädelstenar, borde du be om att se deras inklusioner och att ha en licensierad gemologist eller smyckevärdare förklara naturen av eventuella brister.

3.

Kontrollera inställningarna. En lös inställning kan vara ett allvarligt problem, eftersom en rattlande ring - eller sämre en tom - gör din garderob lite bra på lång sikt. Tryck på toppen av stenen för att se om den rör sig, och om butiken låter dig försöka på några ringar, vinklar du fingrarna som om du viftade för att se om du kan känna av vibrationer som kan indikera en lös inställning. Det är viktigt att kontrollera inställningen på alla typer av smycken som innehåller ädelstenar - inte bara ringar.

4.

Utvärdera metallen. Om smycken är pläterade så kommer det att troligen inte vara ett bra val för vardagligt slitage eftersom bakstycket snart kommer att bära bort och utsätta grundmetallen, vilket ofta kommer att göra din hud grön.

5.

Kontrollera Garantin. Mycket omfattande och extremt dyra smycken levereras ofta med en valfri garanti som täcker oavsiktlig förlust, stöld och eventuella problem som du kan stöta på med dina smycken. Innan du köper, ta reda på vilken typ av garanti som ingår i ditt köp och hur länge garantin är bra. Om du anser att garantin är en nödvändig kostnad, var noga med att den ger dig ett solidt skydd.

6.

Faktor där du vill bära biten.

Medan vi alla vet att diamanter är en tjejs bästa vän, finns det tillfällen då du kanske vill ha något annat än en diamant. Du kanske vill ha en stor juvel att accentera en speciell outfit eller bara att ha på sig vardagligt. denna typ av köp bör du utvärdera dina smycken alternativ för att se till att du väljer det stycke som är rätt för din. Du måste faktor i en rad olika överväganden för att vara säker på att du får det bästa värdet för dina pengar samtidigt som du gör ett köp som du kommer att njuta av under de kommande åren. Om du planerar en stor investering, till exempel en förlovningsring eller bara ett betydande köp, bör du alltid konsultera en betrodd och licensierad bedömare eller gemologist innan du köper för att se till att du får lika mycket eller mer än vad du betalar för.