Om Cornrows

 

Historia

Konsten av cornrowing hår började på Afrikas kontinent, där vissa hårtexturer var och är extremt lockiga och därmed benägna att lätt torka ut. Cornrows var både ett praktiskt och attraktivt sätt att skydda hår mot för tidig skada och solskador. Även om cornrowing började som en stil uteslutande av människor av afrikansk kultur, har dess popularitet sedan spridits till alla kontinenter och kan modifieras för att passa hårtexturen hos alla som vill ha cornrows.

Variationer

Medan den allmänna Metoden att skapa cornrows ändras inte, själva raderna kan formas för att skapa utarbetade former, mönster och stilar som ofta är så tidskrävande som de är invecklade. Både män och kvinnor som väljer snabbare stilar borde veta att de kan spendera bra över 5 timmar sitter medan håret flätas.

Traditionella Cornrows

I den mest klassiska cornrow-stilen börjar flätor där hårlinjen möter pannan och går rakt tillbaka, tätt mot hårbotten tills alla lösa Ändarna är flätade. Beroende på hårets längd, struktur och tjocklek, kräver flätorna vanligtvis uppfriskande efter en till två veckors slitage.

Underhåll

En av de mest attraktiva aspekterna av cornrows är deras relativt enkla e och prisvärd underhåll. Sprutning av flätorna med ett lätt fuktgivande serum och förpackning av dem i en huvudduk före sömn hjälper till att minska torrhet och flugvägar. Att applicera en oljig, näringsrik olja till den exponerade hårbotten en gång i veckan kommer att bidra till att förhindra mjäll förutom att hålla hårets rötter friska.

Lär dig hur du kan

Det finns många sätt att lära dig hur till cornrow. Professionella skönhetsskolor erbjuder rutinmässigt klasser om hårfibreringstekniker. Specialhårhandböcker och onlineguider kan hjälpa till att förfina cornrowing-färdigheter för dem som redan har den grundläggande tekniken nere. Slutligen har många medelstora och stora städer afrikanska frisörsalonger vars stylister är välkända i hur man kan gräva. De kan vara villiga att erbjuda en-till-en-instruktioner om prissättning och timing av lektioner kan vara överens om varandra. Cornrows är en traditionell afrikansk frisyr där håret är lika segmenterat, sedan flätat ner och mot hårbotten. Även om det finns liten avvikelse från den allmänna tekniken för att skapa dessa flätor (i huvudsak är de små 'inuti' franska flätor), kan cornrows utformas i ett oändligt antal stilar beroende på personliga preferenser.