Så här startar du en modeshow

 

1.

Planera din modeshow. Innan du kan göra någonting måste du bestämma syftet med din show. Kommer du att presentera lokala designers eller kasta ett välgörenhetsprogram? Gör en lista över vad dina mål är för showen och förvara dem hela tiden genom planeringsprocessen.

2.

Sprid ordet. Ställ in fliers, annonser i tidningen eller posta annonser på rad och fråga om volontärer, modeller och kläder. Utan dem kan du inte sätta på en modeshow.

3.

Boka en plats i förväg. När du har ett visst antal personer i åtanke, hitta en plats för din show. Det kan vara på skolans gymnasium eller en restauranghallen i ditt område.

4.

Ha möten med modellerna. Du måste gå över mätningar, vem bär vad och i vilken ordning. Om du har några möten i förväg kommer det att göra din show mycket mjukare.

5.

Annonsera din show. Fråga lokala företag om du kan lägga in flisar i sina affärsfönster och ringa din lokala tidning för att se om de kan köra en berättelse i pappret några dagar före showen.

Slutligen ha kul ! Om du känner att du blir alltför stressad, fråga en vän att ta på sig vissa uppgifter. Fashion bör vara så kul, inte rädd.

Tips och varningar

  • Kontakta företag för att se om de ska donera lite pengar eller kläder till din modeshow .
  • Om du är under 18, ska en förälder eller vårdnadshavare övervaka dig när du planerar din show.
  • Du vill starta din egen modeshow. Du har drömmen i ditt sinne - modeller som har fantastiska kläder, många människor i publiken applåderar och du står bakom gardinen med ett stort flin på ditt ansikte. Det enda problemet är att du inte vet var du ska börja. Den här artikeln visar dig steg för steg hur man slänger en modeshow och hur man har kul när man gör det.