Torra hårbehandlingar

 

Hemmet Behandlingar

Det finns en myriad av överkomliga behandlingar för torrt hår som du kan använda i ditt eget hem. Kvalitetsutsläpp och lämnar in-conditioners, condition shampoo och salongstyrka dagliga fuktgivande serum kan köpas högst skönhetsförsörjning och närbutiker. Om du bestämmer dig för att använda inloppskonditioneringsapparater, var noga med att applicera på ett riktigt sätt, koncentrera dig i dina ändar och om möjligt sitta under en fullstor hårtork i 10 till 15 minuter för att uppnå en djupare konditionering.

Professionella behandlingar < / h2> Professionella behandlingar kan vara nödvändiga om ditt hår är extremt och / eller kroniskt torrt. Var noga med att välja stylister som specialiserar sig i hårets konsistens. De kommer att få en bättre uppfattning om vilka speciella behandlingar (allt från konditioneringsglans till heta oljebehandlingar) kommer att ge de bästa resultaten för dig.

Holistiska behandlingar

Torrt hår är inte bara ett resultat av externa faktorer som klimat , men vad du lägger in i din kropp. En balanserad kost rik på protein, vitaminerika grönsaker och mycket vatten varje dag hjälper till att balansera effekterna av exponering på håret genom att stärka det från insidan. Att ta vitamin E-tillskott i synnerhet kommer också att bidra till att öka ditt hårs förmåga att behålla fukt över tiden.

Vad som ska undvikas

Användning av några eller alla de hårda hårbehandlingarna som beskrivs här betyder ingenting om du fortfarande använder de stylingverktyg som orsakade skadorna. Undvik curling / flat irons som inte har inställbara temperaturer - dessa kan vara i stånd att nå en värmenivå som är ansvarig för att håret torkas ut irreversibelt. Undvik också alkohol och / eller silikonbaserade stylingprodukter; Dessa är berömda för att läka fukt från håret istället för att ersätta det.

Förebyggande

Ett av de enklaste sätten att förebygga torrt hår är att trimma det på ett vanligt schema - var 6-8 veckor är typiska, beroende på hur snabbt håret växer. Att göra det hjälper till att förhindra torra splitsande ändar från att resa upp hårstranden och skada hela axeln. Beroende på skadans allvar är det ett antal behandlingar som skapats för att avhjälpa och skydda mot torrt hår. Även om dessa behandlingar varierar i både tidsåtagande och kostnad, är slutresultatet av hälsosamt och hanterbart hår detsamma. Förutom dessa behandlingar finns det andra viktiga faktorer att tänka på när man arbetar för att upprätthålla en hälsosam fuktnivå i ditt hår.