Hur man dör dina hår funky färger

 

1.

Innan du investerar i något hårfärg måste du välja ett varumärke som du känner dig bekväm med. Lokala skönhetsbutiker kan ha märken som jag inte är personligen medveten om, men de viktigaste tre man bör tänka på är följande: Special Effects, Manic Panic och Punky Color. Kom ihåg, desto mörkare färg du väljer, desto längre blir den kvar. Personligen har jag haft mest framgång med Special Effects. De kommer i små flaskor, och beroende på var du bor kan du behöva köpa dem online, så se till att du köper tillräckligt för att täcka det område du vill ha färgat! Webbplatser för de tre ovan nämnda färgämnena är följande: www.specialeffectsusa.com, www.manicpanic.com, www.funkyshop.com/punky.html

2.

För att uppnå en hög och dramatisk hårfärg måste du bleka håret först. Om du bara vill ha strimmor av din skraj färg, köp ett hårblekringsband. Det innehåller specialverktyg som kan göra dina streck så tunna eller tjocka som du vill. Om du vill gå ut och färga hela håret, kanske du vill köpa två eller tre lådor. Ju mörkare ditt hår är desto svårare kommer det att vara att komma till det 'blekgula' ideal som du måste uppnå för att behålla en skraj färg.

3.

Medan du väntar på att ditt hår lyser, har du möjlighet att sätta en plastpåse över huvudet eller använd en torktumlare på de blekta områdena. Detta hjälper till med processen.

När du har uppnått en ljus nog blondin (kom ihåg, det ska åtminstone vara en ljusgul), tvätta och konditionera ditt hår. Handdukstork.

5.

Se till att håret är helt torrt innan du tillämpar din galna färg. Sätt på ett nytt par handskar nu och häll lite av din ljusa färg i din skål. Använd borstapplikatorn, applicera den på dina blekta områden. Se till att de är helt mättade och kamma igenom för att säkerställa detta.

6.

De flesta alternativa färger tar cirka 15 minuter att ta. Följ instruktionerna på ditt specifika färgämne och tvätta håret igen enligt följande.

7.

Handduksdrogen. Inspektera ditt mästerverk! Om du saknar några fläckar, upprepa steg 6. Alternativa färgfärger är inte lika hårda på ditt hår, så du kan återanvända dig säkert.

Tips och varningar

  • Lägg ner handdukar och / eller tidningar innan du börjar ditt projekt. Det är väldigt enkelt att spilla färgerna och du vill inte förstöra någonting!
  • Dessa instruktioner är för dem som vill ha Halv-permanent (2 veckor plus) dramatisk hårfärg. Om du bara vill ha en natt med starkt hår, köp hårfärgspray som finns på skönhetsbutiker, kostymbutiker och alla allmänna butiker under Halloween =)
  • Kom ihåg att varje gång du tvätter håret, kommer färgen att blekna lite. Så: Var redo att applicera efter behov och / eller var redo att städa din dusch för att du inte torkar ditt badkar också!
  • Klar för att göra ett uttalande med ditt hår, men inte säker på hur man gör det? Det är enkelt - och du kan själv göra det!