Hur man gör dina egna naturliga parfymer, kologer och kroppssprutor

 

1.

Hitta först en lämplig burk eller en flaska för att sätta in din alkohol och doftolja. Se till att dessa inte används för ett annat syfte medan det är 's' 'meddelande'.

2.

Häll ungefär 1/4 kopp vodka eller everclear (starka alkoholer tenderar att ge bättre resultat) i burken. Se till att du stryker ytan med tidning eller handdukar, alkohol och oljor kan röra upp dina diskar om de lämnar för länge!

3.

Lägg nu till din doft eller eteriska oljor. För 1 \ 4 kopp alkohol, tillsätt ca 15-20 droppar totalt doft eller eteriska oljor. Varje blandning kommer att göra, bara se till att det är kroppsskyddat! Duftoljor kan hittas i de flesta hobby- och hantverksbutiker som har tvål eller kroppsvårdstillverkning. Eteriska oljor finns i hälsokostbutiker. Lämpliga eteriska oljor skulle vara sandelträ, patchouli, rosmarin, pepparmynta, apelsin, ros, neroli och naturligtvis lavendel och kamille.

4.

Se till att du skriver ner mängden av varje typ av olja eller doft du har lagt in en etikett på burken så att du kan reproducera den! När du har tillsatt oljorna till din alkohol, täcka locket med plastfolie om det är metalliskt (så att alkoholen och metallen inte reagerar), och skaka väl. Etikett med datum, typ av alkohol som används och olja eller doft som används.

5.

Låt detta sitta i minst två veckor för att tillåta dofterna att logga in. Försök att komma ihåg att skaka det dagligen. Du kanske märker separering, och det är okej! Du ska skaka det innan du applicerar det. Om separering uppstår och det stör dig, ta några fåfärgade flaskor för att sätta den färdiga produkten i så att du inte ser separeringen , det här är det som de flesta företag som gör naturliga vattenbaserade dofter gör (därav de flaskor av aluminium eller borstad metall som de kommer in!)

6.

Efter två veckors markera skaka , öppna och ge det en whiff. Om du vill, ta en liten mängd på en q-tip eller bomullsboll och låt alkoholen lösa upp för att se om du tycker om doften. Om det är tillräckligt starkt för dig, fortsätt till nästa steg. Om inte, kan du låta det sitta längre eller lägga till några få droppdoftar och låta det logga in ett par veckor.

7.

När det är önskvärt är det dags att späda. För 1 \ 4 kopp alkohol tillsätt ca 2-3 matskedar destillerat vatten och ett par droppar grönsaksglycerin till hjälper dig att hålla doften. Om du gör kroppssprutor, efter badstänk, munkar eller rumsprayer, vill du lägga till lite mer vatten, till och med gå så mycket som 2: 1 vatten / alkoholförhållande.

8.

Häll den färdiga utspädda produkten i en lämplig flaska, etikett och din färdiga!

Tips och varningar

< li> Ju längre duften tillåter att anmäla desto starkare kommer doften att vara
  • Försök att komma med några egna egna namn för dina dofter, speciellt om de är gåvor!
  • Var våldsam, prova combos som du inte tror skulle gå bra tillsammans, du kan bli förvånad!
  • Var inte frestad att använda för mycket olja. Doften kommer att bli starkare i takt med att tiden går och att lägga till för mycket olja kan vara känslig för huden och skada dina kläder!
  • Testa alltid ett hudområde först innan du använder, du vet aldrig om du ska reagera på någonting! Se till att du testar färgfasthet om du spelar på att spruta den på tyger, vissa dofter och eteriska oljor kan fläcka eller tända tyger.
  • Förvaras utom räckhåll för barn! Det kan inte bara vara irriterande för ung hud, men det innehåller alkohol. Om du är orolig kan du använda en denaturerad alkoholversion som du kan köpa från parfym- och kroppsprodukter.
  • Att göra egna naturliga parfymer, colognes och kroppssprutor är lätt. Du kan anpassa den till din sannolika och om du har allergi mot doft kan eteriska oljor vara ett underbart alternativ. Dessa gör också stora gåvor!