Hur man gör havsaltspray

 

1.

Förbereda havsaltsprayblandningen

Innan du kombinerar ingredienserna, sätt 2 koppar vatten i en liten kruka eller gryta och värm det - Koka inte. Du kan också värma vattnet i mikrovågsugnen vid låg inställning, men det kan inte värma vattnet jämnt nog för att lösa upp saltet. När du ser att vattnet är nära att koka, ta av det från värme och låt det svalna i en minut eller två.

2.

Upplösning av havsaltet

Tillsätt havsaltet i potten medan det fortfarande är värme, en matsked åt gången. Rör kontinuerligt för att lösa saltet fullständigt. Om det inte är helt upplöst kan saltet täppa till sprutflaskan eller lämna små bitar av salt i ditt hår.

3.

Kylning av blandningen för överföring

Låt blandningen svalna till rumstemperatur. Häll sedan ihop den i den tomma sprayflaskan när den är kyld. Skaka bra och din havssalt spray är redo att använda!

Tips och varningar

  • Du hittar salt på din lokala mataffär och i vissa apotek. Dead Sea salt är min personliga favorit, men havsalt kommer att fungera.
  • I en nypa kan du ersätta Epsom salt för havsalt. Undvik att använda vanligt bordsalt för att göra havssprutor.
  • Om du har svårt att hitta sprayflaskor, kolla in ditt lokala mål. Jag brukar plocka upp sprayflaskor för $1 en bit i ställen framför apoteket, vid sidan av reseskamporna, tvålen och behållarna.
  • Din hemlagad havsalt spray bör vara i minst 12 månader utan speciell lagring.
  • Ah, havssalt spray; kvinnans mirakelhårsprodukt överallt. Kändisar älskar det, stylister är beroende av det, och alla andra vill ha det. Idén om att använda havsalt för att skapa lösa, sexiga vågor kan spåras tillbaka till Jennifer Aniston 'Rachel' -era, när hennes egen stylist antog till flaska gallons havsvatten för att skapa sin eftertraktade stil. Under de senaste åren har vissa produktlinjer introducerat sin egen form av ocean spray, men att hitta dessa produkter kan visa sig vara mycket svårt. Vad som är värre, spritar havsaltet så mycket som $25, $35, till och med $65. Om du letar efter en produkt som kan skapa de lösa vågorna verkar alla vara sportiga, den bästa produkten du kan använda är den du gör i ditt eget kök. Läs vidare för att lära dig hur man gör havssalt spray för en bråkdel av kostnaden för att köpa den: