Hur man gör semester smycken

 

1.

Köp julklaff som du kan använda för att skapa dina pärlor. Använd tungt förpackningspapper, inte tunt papper som lätt rippar. Köp flera olika mönster.

2.

Skär in papper i långa triangelformade remsor. Den ska vara formad som en lång isosceles triangel som är 1/2 till 1 tum vid sin bredaste punkt och 6 tum långa.

3.

Vika papperet runt spetsen för att skapa pärlor. Börja vid den breda änden och linda papperet tätt runt handtaget. Försök att få slutpunkten vid eller nära mitten. När du kommer till slutpunkten sätter du en liten prick med varmt lim under spetsen för att hålla den på plats. Skjut sedan din pärla från spettet.

4.

String ett halsband. När du har skapat tillräckligt med pärlor av olika sidor och färger, kan du stränga dem på halsbandet. En elastisk sträng kan vara en bra plats att börja när du inte behöver hantera metallklämmor.

5. Använd samma anvisningar för att göra armband med en mindre sträng. Du kan också använda dessa pärlor för att hänga på örhängen för att göra örhängen.

Tips och varningar

  • Experimentera med att skära papperet i olika former och längder.
  • Att göra festliga semester smycken är ett projekt som du och din familj kan göra tillsammans. Det är ett billigt sätt att skapa smycken du kan bära på semesterevenemang och även ge som presenter. Om du tar din tid och följer stegen vet ingen att du själv gjorde smycken.