Hur man gör smycken med papper

 

1.

Gör smycken med papper, en pärla åt gången. Lägg en pappersremsa med framsidan nedåt. Tänk på att du kommer att rulla remsan upp i en spole så att du vill få den rätta sidan att visa.

2.

Doppa petroleumgel i mitten av en tandpetare. Använd en mängd petroleumgel som räcker till för att underlätta borttagningen av papperspärlan, men inte så mycket gelé att det kommer över fingrarna när du rullar.

3.

Belägga ena sidan av en pappersremsa med lim. Gå över remsan jämnt med en limpinne. Undvik att fästa papperet på den plana arbetsytan.

4.

Rulla papperet runt tandpetern. Håll ena änden av remsan mot tandpetaren med fingertoppen och börja rulla. Se till att remsan är tätt och jämn när du rullar. Lägg till en ludd av lim för att säkra slutet.

5.

Ta bort papperspärlan från tandpetaren och låt den torka.

6.

Upprepa steg 1 till 5 för att göra ytterligare pärlor. Var noga med att göra tillräckligt med pärlor för att göra ett armband eller halsband, beroende på vad du vill.

7.

Använd smyckeskabel för att göra papperssmycken. Håll sladden på sitt kort, men dra en lång sektion att arbeta med. Tråga papperspärlorna på sladden, knuten och avsluta med fynd, till exempel en krok och lås.

Tips och varningar

  • När du gör smycken med papper, se till att din arbetsyta är skyddad med kartong eller en plastduk för att undvika limolyckor. Undvik att använda tidning eftersom bläcket kan överföras till papperspärlan.
  • Du kan också göra papperssmycken med tråd eller elastik.
  • Om du inte vill arbeta med smycken direkt från kortet, och du vill göra ett armband, mäta sedan din handled och lägg till tillräckligt med plats för 1 till 3 pärlor. Figuren du anländer till är den minsta mängden ledningar som du behöver göra i papperspärlband.
  • Du kan lägga till lack i dina pärlor för att skydda dem om så önskas. Placera torrpapperskulan på en tandpetare och använd sedan en pensel för att applicera lacken. Bädda in tandpetare i Styrofoam så att den kan torka. Men var medveten om att vissa papper ser bättre ut utan lack.
  • Kom ihåg att spara din presentförpackning på jul, du kan använda den för att göra pärlor till smycken med papper.
  • Papper kanske inte verkar som om det är det bästa materialet för att göra smycken, men med rätt behandling kan papper användas för att göra alla typer av armband, halsband och örhängen. Fiberartister använder olika metoder för att göra smycken med papper som omfattar vikning eller vävning eller skiktning. De flesta nybörjare lär sig att göra smycken med papperspärlor, en process som involverar rullar av papper i spolar. Med lite övning är papperspärlorna enkla att göra och de kan till och med göras billigt från papper med återvunnet papper. Användning av papper direkt från shreddern är idealisk på grund av den relativa likformigheten av de remsor som de flesta strimlare producerar. Om du vill lära dig stegen som är involverade i att göra pärlor för papperssmycken, fortsätt läsning.