Hur man identifierar kubisk zirkoniumoxid

 

1.

Leta efter avrundade hörn. Ingen sten, vuxen eller naturlig, kan hålla de vassa vinklarna som en diamant kan. Om vinklarna på fasetterna på kanten av din sten är avrundade snarare än tydliga och spetsiga, så har du sannolikt en cubic zirconia på dina händer.

2.

Observera bristen av inklusioner. Kubisk zirkoniumoxid är naturligt felfri, medan väldigt få diamanter i världen inte har några ingrepp. Faktum är att många smycken ägare använder de unika inclusionerna i sina diamanter för att identifiera stenen eftersom inga två diamanter har samma brist. Om du inte kan se några inklusioner, även med ett mikroskop, borde du inte köpa sten utan att först kontrollera med en gemologist.

Misstänkta exemplar med ovanligt lysande 'eld'. Kubisk zirkoniumoxid bryter mer ljus än naturliga diamanter, vilket gör dess ytor ljusare och ger den en regnbågseffekt. I diamanter kallas denna briljans 'eld', men om en diamant verkar onaturligt ljus kan du kanske ge den ett andra utseende, eftersom de flesta diamanter endast har begränsad glans.

p> Utsätt pärla för solen. Kubisk zirkoniumoxid utvecklar en svag grågjutning till stenen om den utsätts för sol under en längre tid.

5.

Jämför pärlens karatvikt till en diamant med lika karatvärde. Kubiska zirkonier väger något mer än diamanter av samma storlek. Om din sten tycks vara 'tung' i jämförelse med en bekräftad diamant av jämförbar storlek, bör du konsultera en auktoriserad gemologist eller smyckevärdare innan du köper.

Tips och varningar

  • Gör aldrig stora investeringar i smycken utan att fastställa det exakta värdet av stycket från en licensierad bedömare.
  • Kubisk zirkoniumoxid är ett vackert och billigt alternativ till diamanter, men för många människor kan ingenting ersätta romantiken och locket av en stor, gnistrande, fullt värderad och försäkrad diamantring. Även om du inte känner detta starkt med diamanter, borde du fortfarande dubbelklicka på värdet på en ring eller annan smycke innan du köper, särskilt om priset verkar vara för bra för att vara sant. Medan du helst bör du ta ditt potentiella köp till en licensierad gemologist, om du inte har den lyxen, leta iallfall efter dessa telltale tecken på cubic zirconia innan du slutar betala stora pengar för en sten värda mindre än $100.