Hur man köper bärbar konst

 

1.

Köp smycken från artister som säljer sitt arbete online. Sök djupt in i de tusentals erbjudanden som kommer att gå upp på en allmän sökning. De mindre kända webbplatserna är mer benägna att erbjuda det mest originella arbetet, så du vill välja mellan mellansidorna i din sökning i stället för att hålla fast vid de första erbjudandenen. Om vissa material, färg eller ämnen intresserar dig, inkludera dem i din sökning. Till exempel: 'Sterling silver stjärnteckenörhängen.'

2.

Prova att surfa via en auktion på nätet. Till exempel på eBay handgjorda smycken kan hittas under kategorierna u0026 # x201C; Outsider Art u0026 # x201D; eller u0026 # x201C; Handgjorda smycken. u0026 # x201D; Leta efter webbplatser som visar detaljerade, närbildsbilder av bitarna. Till exempel borde du kunna se sömmen på en jacka eller lås på en stift.

3.

Leta efter bärbar konst på lokala hantverk och konstmässor. Nästan alla konstmässor har textilkonstnärer som visar kepsar, jackor och halsdukar, liksom en mängd konstnärer som visar sina handgjorda smycken. Gör en punkt att stoppa och prata med artister som visar på konstmässor. De kommer ofta att samla namn för sina e-postlistor, eller de kan till och med ha webbplatser du kan besöka. Kolla med din lokala handelskammare för att ta reda på när konstmässor kommer att hållas i ditt område.

4.

Överväga att shoppa på museets presentbutiker för bärbar konst. Välj objekt som erbjuds till försäljning i museobutikbutiker som är lokalt handgjorda bärbara artiklar i stället för de massproducerade. Välj mindre snarare än större museer när du letar efter bärbar konst i presentbutiken eftersom mindre museer är mer benägna att ta på sig enstaka föremål, och de är också mer benägna att erbjuda objekt med en överkomlig prislapp. Be om att vara med på museets adresslista så att du kommer att bli uppmärksam på förekomsten av konstnärer som kan planeras att ta in nytt arbete under ett personligt utseende.

Tips och Varningar

  • Om du dyker upp på en konstmässa eller uppvisar bära en del av konstnären, kommer han eller hon ofta att erbjuda dig rabatt på ett annat objekt.
  • Var försiktig när du betalar för online-föremål från individer. Kontrollera säljarens återkoppling, om möjligt, och använd en tjänst som Paypal för att säkerställa försäljningen.
  • Samla konst kan vara mycket mer spännande om du kan visa upp din smak i konsten var du än befinner dig. Medan målningar, ritningar och skulpturer som visas i ditt hem återspeglar dina samlingsintressen, varför inte tänka på konst som du kan bära ännu ett sätt att uttrycka din stil? Oavsett om den köptes som en investering eller bara som ett sätt att vända ett humdrum-outfit till ett fashion-uttalande är bärbar konst ett mer tillfredsställande utlopp för kollektorn.