Hur man odlar långt svart afroamerikanskt hår

 

1.

Det här är några tips som hjälper till att behålla längden på ditt hår och få det att växa längre. Vi börjar med att tvätta. Jag valde att hantera detta ämne först och främst eftersom det här är ett sätt som stort sett påverkar hur mycket hårlängd vi behåller.

WASHING

Användning filtrerat vatten eller om du har råd att installera ett duschfilter (jag har gjort det och det har gjort en stor skillnad). Filtret blir av med många kemikalier, klor och sådana saker som kan skada och torka ut håraxeln . Det är lika bra för din övergripande hälsa, eftersom din hud absorberar många toxiner bara från duscha i vanligt kranvatten.

Våt håret ordentligt under strömmen. Det ska vara fuktat med vatten. av balsam smutsa ner ditt hår (ja, ignorera vad flaskan säger om en storlek på dime ... ... inte arbeta med hårt spolat / lockigt hår) tills det har den glatta känslan och du kan enkelt springa igenom fingrarna utan för mycket svårighet .

Efter att ha mättat håret kan du dela upp det i fyra beroende på hårets längd eller din behag ort nivå men jag har funnit det lättare att hantera det på så sätt. Använd nu din breda tandkamma och försiktigt avlägsna håret i ändarna och fortsätt till roten först efter att knutarna i ändarna har rensats. Du kommer att förlora mycket mindre hår på detta sätt och behålla längden längre. Gör varje sektion separat för att underlätta processen. Var väldigt mild så att du inte drabbar håret otillbörligt. Massera hårbotten noggrant för att hjälpa till att avlägsna uppbyggnaden från hårbotten.

3.

Detangling u0026 amp; Fuktgivande

Efter att ha avstängt varje avsnitt, fläta avsnittet och flytta till nästa. Skölj varje sektion separat och sätt tillbaka för att undvika fläckar. Krama överflödigt vatten från ditt hår försiktigt. Om ditt hår inte var tillräckligt länge för att fläta kan du skaka det överskottsvattnet från ditt hår.

Vid denna tidpunkt kan du använda vilken typ av fuktkräm som inte väger ner håret eller blockerar fukt från att penetrera axel. Jag använder extra jungfruolja (EVOO) med sheasmör och organisk kokosnötolja. Jag lägger lika del EVOO och kokosnötolja (ungefär en kvart kopp) och tre tredjedelar kopp Shea smör. Detta är vanligtvis ett parti som skulle ta mig en stund.

På användningen av eteriska oljor: Rosemary är bra för att förhindra mjäll och stärker även håraxeln, förlänger den liv och längd längre. Det tjocknar håret också.

Pepparmynta är mycket uppfriskande till hårbotten och hjälper till att förbättra blodflödet till rötterna.

Applicera dessa oljor på ren hårbotten kanske två eller tre gånger i veckan eller på fritiden. En bra hårbottenmassage samtidigt som du gör detta är också fördelaktigt eftersom hårbottenmassage hjälper till att cirkulera i hårbotten. En massage kan göras varje kväll, även utan att man applicerar oljor i hårbotten.

Det här är vad jag använder, det finns otaliga andra som du kan välja mellan.

4.

MOISTURISERING forts.

Du kan experimentera med andra fuktgivare och se vad som fungerar för dig. Det viktiga är att hålla sig borta från de produkter som innehåller sulfater, kottar och liknande. LÄS LÄS LÄS! Kontrollera noggrant dina etiketter för att försäkra dig om att ingredienserna är säkra.

Här är två webbplatser som ger lite råd om vad du ska hålla dig borta från. Det finns för många att posta här. Ideellt om du kan använda rent organiska hårvårdsprodukter, skulle det vara bra eller om du är kreativ, kunnig eller lutad kan du prova dina egna hemlagade recept.

Curly Nikki på
http : //www.curlynikki.com/search/label/Curly\%20Hair\%20Ingredients

Och Teri på www.biracialhair.org

5.

Jag nämnde inte schampo eftersom det egentligen inte är nödvändigt i hårvårdssystemet. Många schampon innehåller element som slår ut och torkar ut håret och lämnar också filmer av kemikalier som är mycket svåra att skölja bort. Denna uppbyggnad hindrar fukt från att penetrera håret axel.

Andra alternativ som kan hjälpa till är att använda två matskedar äppelcidervinäger till en kopp varmt vatten eller matsked bakpulver till en kopp varmt vatten och skölja håret med det. , detta bör anpassas till den mängd som behövs beroende på hårlängden. Massera hårbotten samtidigt som du gör detta tar bort uppbyggnaden från produkter också. Detta kommer att lämna ditt hår rent men inte strippe d. Men det kan torka för dem vars hår tenderar att vara på torrare sidan. Det är så att ett djupt tillstånd som följer efter detta borde lindra problemet.

6.

STYLING

Tvätta håret som beskrivet ovan hjälper ditt hår att växa längre eftersom det bidrar till att fördröja brott och för tidigt avverkande. Ditt afroamerikanska Afro texturerat / lockigt hår är väldigt ömtåligt på grund av det krullmönster och är enkelt rippat från hårbotten eller trasigt om det är slarvigt att dra ihop med en fin tandkam.

När styling om värme kan förhindras att det borde vara. För mycket värme kommer alltför ofta att bryta och torka ut håret och göra det torrare och torrare. Drogen håret desto lättare bryter det. Därför är fukt också så mycket viktigt. värme till ett minimum om du måste använda ett bra vattenbaserat värmeskyddsmedel innan du använder en värmeapparat.

7.

BRAIDING u0026 BUNS

Undvik tätt flätade stilar som drar vid kanterna och / eller hårbotten och tunna bullar. Det kan leda till håravfall och brott och vi kan verkligen inte ha det. Om du bär dina bullar, gör dem lösare och ta bort banden vid sänggåendet. Användning av mindre band kan också förhindra att håret hämmas och slits ut.

8.

Deep Conditioning

Djup konditionering hjälper till att bibehålla friskt hår, minskar delade ändar och därmed brott. Du kan djupt tillstånd med EVOO, kokosolja, majonnäs, avokado och eller en blandning av två eller flera av ovanstående. Det finns andra alternativ som du kan hitta över hela internet. Vid djup konditionering, använd en värmekåpa i ca 30 minuter eller plastfolie / keps i inte mindre än en timme.

9.

BED TIME HAIR

Använd alltid en silke scarf för att knyta huvudet på natten för att förhindra att håret torkar ut. Ett annat alternativ är att sova på en silke eller satinplåt och / eller örngott.

10.

Oj! Det här kan tyckas som det sista, men i verkligheten är det det enda viktigaste du kan göra för att ditt hår ska vara vackert, starkt, glänsande och långt.

DIET

Nej nej ... inte sånt .. Din kost är av största vikt när ditt hår berörs. Det gamla ordspråket är sant. Du är vad du äter. En välbalanserad diet är gynnsam för vackert hår, hud och allt annat. En diet rik på grönsaker och frukter som innehåller de grundläggande elementen för ditt hår och hud (som svavel som är ett viktigt mineral i hår, hud och naglar) är vad din kost ska bestå av.

Massor av Vatten är inte mindre viktigt eftersom vi består av 70\% vatten. Ungefär en halv gallon konsumeras över dagen är varje och varje dag viktig för din övergripande hälsa. Hur annars kommer dina celler att få all den goda näringen så att du kan odla långt friskt hår !?

Tillägget är också mycket användbart eftersom de flesta matar rånas av deras viktiga element.
< br /> Några tillägg som är bra 'hårmat' inkluderar (men är inte begränsade till):

Biotin
MSM
Linfröolja
Alfalfa
och goda övergripande vitaminer
< br /> Det här är några av de grundläggande sakerna som kan göras för att behålla längden. Listan är inte uttömmande och är några av de saker jag funnit för att vara till hjälp i mitt hårregime. Hoppas du också hjälper dem och jag önskar du är bäst på hårresan. Glad hår växer!

Tips och varningar

  • Bär skyddsstilar som vändningar och flätor ), är sätt att skydda ditt hår från att borsta eller gnugga på dina kläder och torka ut. Denna dagliga trakasserier kan leda till skador och brott.
  • Trimming kan också vara till hjälp. Om du kan få det gjort professionellt är det bäst att göra det. Om du fuktar dagligen har du mindre behov av att trimma.
  • En ny behandling kan ta ett tag för ditt hår att anpassa sig (ibland upp till tre månader). Be patient och du kommer se resultat om du följ noggrant stegen. Mycket beror på hårets tillstånd till att börja med.
  • Det här är bara mina åsikter och resultat och är inte avsedda att tas som råd från en hår styling professionell.
  • Var försiktig med nya produkter (även organiska) och prova alltid i liten del för att se till att det inte finns några allergiska reaktioner.
  • När man antar en ny hårregim är det viktigt att notera att andra variabler är Något annat påverkar inte dina resultat.
  • Lär dig dosen och don't för Afro texturerat eller lockigt hår