Hur man raderar håret

 

1.

Kombinera systematiskt genom ditt våta hår från ändarna uppåt. Om du vill använda en rätprodukt, fördela den jämnt till vått hår nu. Separera det lägsta hårskiktet, ca 1/2 till 1 tum tjockt. Dra det resterande håret i ett klämma eller hårknytning, vilket lämnar hårets nedre del.

2.

Använd en mediumhög värmeinställning på din hårtork och en platt borste för att torka det första hårskiktet. Håll hårtorken tillräckligt långt från håret för att inte brinna men tillräckligt nära för att möga ditt hår rakt längs den plana borste.

3.

Håll håret stramt med borsten som du jobbar torken från toppen ner. Vinka torkaren nedåt längs håret istället för vinkelrätt mot det. Börja med de främre delarna av håret --- skiktat hår kan torka snabbare än ryggen, och du vill ha håret att vara vått när du börjar torka det.

4.

Arbeta runt bottenskiktet tills det är helt torrt och rakt. Ändra värmeinställningen för att kyla, och borsta genom det torkade håret med den plana borsten. Känn ditt hår för våta fläckar och dra åt dessa delar tills du har ett helt rakt bottenlager.

5.

Dra ner ett 1/2 till 1 tum tjockt lager av vått hår och upprepa processen som beskrivits ovan. När du är nära toppen av huvudet kanske du vill bilda din del eller torka de sektioner som ramar ditt ansikte separat innan du räker ut motsvarande bakre delar. När ditt hår är helt torrt kan du välja att använda en hög värmeinställning för att snabbt separera och värma varje lager hår med den plana borsten för att stärka rakheten. Använd hårspray för att hålla delen och tämma flugorna.

6.

Värm upp ditt rätningsjärn. Börja med bottenskiktet hår, kläm järnet över smala sektioner och dra försiktigt från rötterna till spetsarna. Upprepa, arbeta från hårets nedre lager och nackens nacke, upp till de översta lagren av hår på huvudets krona. Använd hårspray för att hålla din del eller tämja fly-aways.

Hår kan vara svårt att hantera och verkar ibland ha ett sinne. Även om ditt hår är naturligt rakt, behöver det hjälp att se ut som om det kom friskt från salongen. Om ditt hår är lockigt eller vågigt, eller tjockt, eller om du bor i ett fuktigt klimat, är det ännu svårare att hantera en rak stil. Men det kan göras. Med rätt teknik kan de flesta vända sig till en chef för glänsande, rakt hår.