Hur man väljer en skugga på läppstift

 

1.

Läppstiftet ska gå med hudfärgerna i ditt ansikte och lägga till ansiktet och ta inte hänsyn till det. En del säger grova, kalla toner ser bäst ut för rättvisare hud och varmare toner med en mer röd och orange färg fungerar bäst för mörkare hud.

Känner sig mindre vågat och vill ha en mer klassisk se tänk på nyanser med ett mer subtilt utseende. Min favorit är ren bär, ljusbrun och en neutral röd. Om dina läppar är i bra förhållanden, överväga att bära glans med en liten nyansfärg.

3.

Vissa nyanser är begränsade efter årstider och tid på dagen och andra är inte. Till exempel brukar mörka färger vanligtvis på kvällen och ljus eller en ljus blank eller ren läppstift är sliten på dagen. Tung färg, högglans och glittrande färg borde bara bäras på kvällen.

4.

Läppstiftets textur gör skillnad. Ingen läppstift ska matcha strukturen av den typ av grund du använder. Om du har en mattare foundation, välj en matt läppskugga. Försök att inte bära en krämig grund och använda fläckläppsfärg.

5.

För att lätta en skugga på läppstiftet, klistra några toner på en ljusglans över läppstiftet. Du kan trycka på dina läppar tillsammans några gånger för att jämna det och applicera om det behövs. Jag brukar göra det här mycket med fläckfärg eftersom det inte minskar läppfärgens slitage.

Tips och varningar

  • Var försiktig med att
  • Om du använder en dramatisk färg på läpparna, försök att inte gå över dramatiskt på ögonen.
  • Färg förbättrar ansiktet dramatiskt, men för mycket färgen kan ta bort den.
  • Att plocka ut en nyans av läppstift är som att plocka ut vilka färg jeans du ska bära. Som jeans kan det bara finnas ett par nyanser du gillar, men varför ha samma skugga varje dag. Blanda det lite upp.