Om aromaterapioljor

 

Historia

Den gamla kinesen var den första som använde aromaterapi som ett helande hjälpmedel, de brände också rök som en religiös rit eller ett sätt att utnyttja balans i sin miljö. Egypten uppfann ett system för att destillera oljorna från cederträ, som de använde i mummifieringsritor. Oljorna extraherades också för kosmetiska ändamål. Dessa metoder överlämnades till modern tid. Aromaterapi blev en 'catchphrase' på 20-talet när många människor blev medvetna om olika hälsoprogram som använde aromaterapioljor.

Kvalitet

Aromaterapioljor är potenta och deras kvalitet är nyckeln till varje olja 'beprövad förstärkning eller helande Om aromaterapioljorna inte är 100 procent rena, kommer de förväntade positiva resultaten sannolikt inte att uppstå. En bra indikator på en mindre kvalitetsolja är prislappen. Majoriteten av rena oljor kommer sannolikt inte att hittas i din lokala dollaraffär Var försiktig med att överväga oljens kvalitet, eftersom mindre kvalitetsoljor kan vara en tredje eller fjärde destillationsprocess. De fulla fördelarna med oljor extraheras från den första destillationen.

Används

Det finns många sätt att njuta av fördelarna med aromaterapioljor. Många människor är bekanta med att bränna oljor med en speciell krukbrännare för att avge lugnande dofter i luften. Andra använder aromaterapioljor för terapeutisk massage, heta kompressor, kroppsblötläggning, duschar, fotbad och vedbränder. Aromaterapioljor finns också i badprodukter som tvål, duschgel, schampo och lotion.

Fördelar

Aromaterapioljor tenderar att ge någon form av lättnad för vanliga sjukdomar. Vissa aromaterapioljor, som lavendel, har lugnande och avkopplande fördelar och doften fungerar som en humörförstärkare. Lavendel har också visat sig vara användbar för insomniacs, vilket hjälper till att lindra dem till en god natts sömn. Många som lider av förkylningar, huvudvärk och stress hittar ofta lättnad genom vissa aromaterapioljor, som eukalyptus.
Resenärer använder ibland en droppe lavendel och majoramoljor blandade med kalendula och söta mandeloljor för att minska effekterna av jetlag. Inhaling pepparmint och lavendaroljor från en vävnad eller näsduk hjälper till att lindra de illamående effekterna av rörelsesjuka och illamående.

Eventuella biverkningar

Användning av aromaterapioljor ska inte göras vid infall. Vissa medicinska tillstånd kan reagera annorlunda mot dofterna. Eventuella biverkningar innefattar uthållig huvudvärk eller hosta, akuta bröstsmärtor, konvulsioner och oförklarlig svullnad. Det rekommenderas att omedelbart kontakta en läkare för korrekt medicinsk vård om du upplever några biverkningar. Aromaterapioljor har använts i århundraden som ett naturligt sätt att läka eller förbättra stämningar. Dessa oljor har speciella egenskaper som ökar sinnena och främjar välbefinnande. Särskild försiktighet bör vidtas vid användning eller blandning av aromaterapioljor, eftersom deras potens kan göra mer skada än bra, särskilt hos gravida kvinnor. Om den används med korrekt vägledning är aromaterapioljor bra alternativ för alternativ läkning.