Om syntetiskt hår

 

Definition

Syntetiskt hår är fibrer som tillverkas för att se ut och känna som naturligt hår. Syntet hår tillverkas vanligtvis av kanekolon eller toyokalon, som är två typer av syntetfibrer. Båda typerna produceras av olika företag runt om i världen. Toyokalon tenderar att vara mjukare än kanekolon men det går inte så länge. Andra syntetiska fibrer som senselon kan användas beroende på hårets hårda struktur och färg.

Används

Syntetiskt hår används på flera sätt I teater- och filmproduktion kan håret tillverkas i mustasch, paryk eller skägg. Det kan även användas i kostymer, såsom varulvsmask eller kostym. Många dockor har syntetiskt hår. Parykar, förlängningar och andra hårbitar produceras för daglig användning, särskilt för de som har håravfall på grund av medicinskt tillstånd eller behandling.

Kostnad

Syntetiskt hår är ganska billigt, men priset varierar beroende på materialet, som har tillverkat det och längden på Det bästa syntetiska håret, till exempel monofiber (även kallat monofilament) är dyrare, men det känns som riktigt hår.

Nackdelar

Det finns vissa nackdelar med att använda syntetiskt hår. För det första håller inte så länge som riktigt hår - i vissa fall billiga syntetiska hårbitar kan bara ta några dagar. Real hår peruker, däremot, kan vara upp till sex månader. För det andra blir det lättare och snyggare än äkta hår. Slutligen kan syntetiskt hår inte stylas lika enkelt som riktigt hår. Värme rekommenderas inte för det, så att använda verktyg som krusningsjärn är inte ett alternativ om hårets kvalitet behöver bevaras. Syntetiskt hår som är Det är redan utformat att vara det sätt som det ursprungligen var utformat, vilket kan vara begränsande för individen. Dessutom kan syntetiska fibrer orsaka lite hudirritation och utslag.

Fördelar

Trots nackdelarna med syntetiskt hår, är betydligt billigare än äkta hår. Det kan beställas online eller köpas i en paryksbutik eller salong eller i kostymshop och hårbitar kan beställas för att möta köparens mode eller fysiska behov. Att syntetiskt hår kommer i så många färger och texturer som det gör det möjligt för en individ att enkelt möta sina dagliga modebehov. Detta kompletteras av det faktum att de flesta syntetiska hårbitar är väldigt lätta att ta på och av. Modetrender omfattar i stor utsträckning design av kläder. Tillbehör är dock också en integrerad del av nya utseende. Tillbehör kan innehålla objekt som plånböcker, solglasögon, hattar, smycken, hårbitar och förlängningar. När en designer eller individ vill byta frisyr, kan de antingen få hårstycken och förlängningar som är gjorda av naturligt hår, eller de kan välja syntetiskt hår.