Så här håller du hårfärgen från blekning

 

1.

Välj dina stylingprodukter klokt.

Undvik att använda stylingprodukter med alkohol om du vill behålla hårfärgen. Alkohol kan främja blekande hårfärg. Lyckligtvis finns en mängd olika alkoholfria stylingprodukter tillgängliga på marknaden. Du kanske vill fråga din frisör att rekommendera en.

2.

Begränsa exponeringen för sol och klor.

Klorerade pooler kan vara en katastrof för färgat hår, särskilt ljusare nyanser av hår. Använd en badhatt om det är möjligt. Om du inte väljer ett badmössa ska du shampooa håret ordentligt så snart du kommer ut ur poolen. Om du inte kan tampa, skölj så mycket klor från håret som möjligt. Om du spenderar dagen i solen, bära en stor stråhatt för att skydda ditt hår. Du skyddar också ditt ansikte mot solens skadliga strålar. Det finns också en mängd inskränkta hårbalsam som innehåller solskyddsmedel för att ge håret extra skydd mot direkt solljus.

3.

Välj ditt schampo klokt.
< br /> Det är bäst att välja ett schampo som är utformat för att skydda färgbehandlat hår. Dessa finns i regelbunden schamponggång i din apotek eller hos din lokala frisör. Undvik hårda schampon som kan ta bort hårfärgen över tiden. Inkludera mjällberedningar och klargöra schampon. Shampoo bara så ofta som det behövs som ofta tvättning, särskilt i varmt vatten, kan orsaka hårfärg att blekna snabbt. Det är också bäst att vänta minst tjugofyra timmar efter färgning innan du shampooar håret

4. Välj din balsam klokt.

Välj en balsam som är formulerad för att skydda hårfärgen. Dessa formuleringar är speciellt utformade för att täta och skydda färgavsättningar. Dessutom ger de färgbehandlat hår ett hälsosammare utseende. Undvik användning av heta oljebehandlingar eftersom de kan främja blekande hårfärg.

5.

Använd färghöjande schampon och balsam.

Färghöjande schampon och balsam kommer att bidra till att hålla ditt färgade hår levande och ljust och tonar ner alla oönskade brassiga toner. De kan köpas på din lokala apotek eller frisörsalong.

Oavsett om du tillbringade en liten förmögenhet som har ditt hår färgat på en lokal salong eller färgat ditt hår själv, vill du bevara hårfärgen. Tyvärr kan miljön och upprepade hårtvätt och styling orsaka blekande hårfärg eller utveckling av en oönskad mässingskugga. Men allt hopp är inte förlorat. Det finns enkla steg du kan ta för att skydda din hårfärg från att blekna eller svänga.