Stilar för långt rakt hår med en platt järn

  Ett platt järn kan användas för mer än att bara räta ut håret. Dessa värme styling verktyg är populära bland dem som vill ha super-rakt hår, men enligt hårprofessor Jason Stanton, ett 'texturiserande järn' gör mer än bara raka. Med det här verktyget kan du skapa olika stilar som sträcker sig från lockigt till rakt, vilket gör den till en oumbärlig del av din skönhetssamling.

Flat Shine

Passera det plana järnet över det torra håret för att se till att det är så enkelt som möjligt , avsluta sedan med en liten mängd glättande kräm, dimma eller annan glansförstärkande produkt för att ge en glasig finish till ditt raka hår. Detta är en klassisk strykjärnsstil och bra för nästan alla tillfällen.

Järnkrullar

När du vill ha lite mer kropp eller textur i ditt hår, försök att göra vågor med ditt plana järn. Vika tunna trådar av håret runt fatet på det plana järnet, som om det var ett krusjärn, för att skapa mjuka krullar. Ju tjockare hårsträngarna är desto mildare blir vågorna. För vågor, linda 3-tums eller större sektioner; för krullar, 3 tum eller mindre.

Plåtjärn Flipar

För en liten vridning på den klassiska järnstilen, använd endast det plana järnet på ändarna av ditt hår. Vrid järnet medurs mot en flittig utvändig flip, eller vrid den i motsatt riktning för ett polerat utseende.

Combed Curls

För en retro eller Bohemian look, prova den här tekniken från stylist Trent Day. Vik små sektioner av hår i ett zigzagmönster runt tunna kolkammar eller pinnar (som är värmebeständiga). Passera sedan det plana järnet över håret och kolkammen. Dra ut krullarna från kolkammarna eller pinnarna och lämna som du är eller använd fingrarna för att separera strängarna för en fluffig texturerad look.