Hur man bleker hår med peroxid

 

1.

Tvätta och avlägsna ditt hår. Det är bäst att jobba med nyvasket hår. Alla hårprodukter som finns i ditt hår kan reagera dåligt med peroxiden och orsaka missfärgning. Efter tvättning av håret, handduk torka allt överskott av vatten bort. Använd en kam för att ta bort eventuella knutar från ditt fuktiga hår.

2.

Tappa håret med en peroxidblandning. För bästa resultat fyller du en tom sprayflaska med halvt kallt vatten och halvperoxid. Var noga med att bära engångshandskar i plast när du arbetar med peroxid. Spraya ett tunt lager av denna blandning över hårets övre lager om du vill att ditt hår ska färgas i strimmor. För att lätta ditt hår några nyanser, applicera ett tunt lager i håret från rot till spets. hår, du måste dränka håret helt med peroxidblandningen. Se till att täcka alla rötter och underlag. Använd en kam för att hantera och separera håret under appliceringsprocessen.

3.

4.

vara mycket skadlig och orsaka extremt torrt hår. Efter varje användning av peroxid applicera en djup balsam på ditt hår och låt det sitta i 30 minuter före sköljning. Håll ditt hår regelbundet varje gång du duschar nästa vecka.

5.

Upprepa tills önskad färg uppnås. Peroxid gör ett bra jobb med lätta hår, men det är inte omedelbart som vanliga hårfärger. Upprepa processen med att applicera peroxid och följa den med en djup konditioneringsbehandling. Sätt på peroxid varje dag eller varannan dag, beroende på din hälsa hår.

6.

Snabba upp processen med värme. Om ditt hår är hälsosamt kan du använda värme för att påskynda blekningsprocessen. Sitta i solen medan peroxidlösningen finns i ditt hår för att stärka blekningseffekten. När du är i solen, se till att ditt hår är kammat normalt, eftersom håret som når solen kommer att bleka mest. Dessutom kan du använda en hårtork för att applicera värme. Håll ihop håret på toppen av ditt huvud. Vik håret i aluminiumfolie för att skapa ett hölje som behåller värmen på ditt hår. Värm upp folien genom att applicera hög värme i ditt huvud och se till att du flyttar hårtorken fram och tillbaka. Värm folien under de första 10 till 15 minuter efter applicering av peroxiden.

Tips och Varningar

  • Var försiktig när du använder peroxid, se till att du inte får någon på din hud eller i dina ögon. För att undvika överdriven skada, lämna aldrig peroxid i håret i mer än en timme vid en tid.
  • Tonåringar och unga vuxna har blivit hårda med peroxid i många år. Det är en väldigt billig och enkel process jämfört med professionell hårfärgning. Peroxid kan bleka, markera eller lätta på ditt hår. Även om det inte är en omedelbar förändring som konventionella hårfärger är det fortfarande favoriserat av många på grund av den naturliga färgen det skapar.