Hur man bryr sig om torr ansiktshud i det kalla vädret.

 

1.

När du rensar ditt ansikte på natten, leta efter något som är såtfritt och kan vävas bort. En bra är Cetaphil Gentle Skin Cleanser ($5,49). Denna typ av rengöringsmedel har fuktighetskrävande medel i det att när du lämnar vävnad lämnar du en tunn film på huden för att ge dig ett hopp på fuktgivande. Om du inte gillar tanken på rengöring utan vatten kan du skölja bort det, men använd ljummet vatten ..

Vi kommer alltid att berätta att vi tvätta vårt ansikte två gånger om dagen, men när du har torr hud, tvättar du med vatten också avlägsnar ofta huden på sin lipidbarriär (oljorna som ligger i hudens yta som håller den hydrerade). Tvätta ditt ansikte på natten är mycket viktigt eftersom det blir av smink, smuts och olja från dagen, men om du tvättar framför sängen, vinner ditt ansikte inte det är smutsigt på morgonen. För att fräscha upp, använd en mild, förfuktad rengöringsduk i A.M istället. En bra produkt är Neutrogena Cleansing Cloths $7,99 för ett paket med 25. Dessa kommer också att ta av envis ögonmakeup som din kvällsrengöring lämnar.

3. Använd ett serum med hyaluronsyra syra medan ansiktet fortfarande är fuktigt. Hyaluronsyra är en ingrediens som ger huden sin fullhet och plumpness. Bebisar har massor av det, det är därför deras hud är så mjuk, obetydlig och plump. När vi åldras, sänker nivåerna av hyaluronsyra i vår hud. min favorit serum är Loreal Skin Genesis Daily Treatment Serum Concentrate 24,99 kr. Det är mycket lätt och sänker i huden direkt och innehåller hyaluronsyra sfärer som tränger sig ner i huden.

4. < / p>

Applicera en fuktkräm som innehåller glycerin, ett fuktighetsgivande medel som drar vattenmolekyler i huden. Idealiskt bör din fuktkräm också innehålla dimetikon eller sheasmör för att hålla den fukt som finns i din hud från att förånga. Neutrogena Healthy Skin Deep Wrinkle Intensive Night Cream innehåller alla dessa ingredienser och kämpar samtidigt med rynkor med retinol! (19.99 ) På en sidotal stimulerar retinol, förutom att exfoliera och bli av med flingor, det också stimulerar din huds egen kollagenproduktion. Kollagen är vad håller din hud upp och håller den från att suga och rynka. För fuktgivande dagtid använder jag Clinique Moisture Surge Extended Thirst Relief $34, hos Sephora. Den har glycerin, hyaluronsyra och dimetikon, bland annat fantastiska ingredienser. Den har en lätt gelstruktur, så det suger sig in i och skapar en perfekt duk för att sätta på smink. Även om texturen är ljus, fuktar den som galen!

5.

Se till att exfoliera en eller inte mer än två gånger i veckan med en mild mjölksyraskal. Mjölksyra kommer från mjölk, vilket är anledningen till att Cleopatra tog hennes berömda mjölkbad. Det är en mild exfoliant som lämnar huden glödande, men inte röd och irriterad som hårdare syraburk. Min favoritprodukt är Filosofi Microdelivery Peel Mini Peel Pads. Vid $35 är de lite dyrare, men de är fantastiska och värda pengarna. De bör användas efter rengöring, men före ditt serum.

6.

För tips om hur man tar hand om torr kroppshud på vintern, se mina andra artiklar.

/ p>

Tips och varningar

  • Kom ihåg att titta på mjukgöringsetiketter för ingredienser som glycerin, hyaluronsyra, dimetikon och sheasmör.
  • Försök att bara tvätta ansiktet med vatten en gång om dagen, helst på natten och håll vattentemperaturen låg.
  • Undvik hårda skrubber och istället exfoliera med en mild produkt som innehåller mjölksyra.
  • Lag ett serum under din fuktkräm för att hålla hydrering bättre.
  • Om du har torr hud vet du att det bara blir värre på vintern när den kalla luften torkar allt ut. Nedan följer några tips för att hålla din torra hud snygg och hydratiserad.