Hur man exfolierar och fuktar för glödande hud

 

1.

Prova torr peeling. Om du någonsin har exfolierat, vet du redan om skrubbar som du kan använda i duschen. Men torr exfoliering görs före duschen på torr hud. Sisalprodukterna är idealiska för torr peeling och sisalmitts, skrubber eller badborstar säljs på det mesta bad- och skönhetsbutikerna.

Börja med fötterna och försiktigt buffra dina ben, arbeta upp din kropp. Efter att du har torkat exfolierat, dusch som vanligt.

3.

Buka kroppen med en duschskrubbe tre gånger i veckan. Du kan använda förverkade kroppscrubs i olika dofter, eller du kan göra en enkel exfolieringskrubbe hemma med ¼ kopp socker eller salt och ¼ kopp olivolja. Undvik att använda skrubben på ansiktet eftersom det kommer att vara för hård för den känsliga huden där.

4.

Använd en loofah eller exfoliating mitt i duschen mellan regelbundna skrubbebehandlingar för en mild daglig avskalning. Du kan använda din vanliga kroppsvask.

Skölj din kroppskrubba i duschen och torka dig själv torr. Torka inte eller torka ditt bod y med en handduk.

6.

Applicera en fuktkräm medan din hud fortfarande är fuktig och låt den absorbera naturligt. Om dina fötter är extra torra, applicera petroleumgel över dina fötter och täck dem med strumpor före sänggåendet.

Tips och varningar

  • Applicera alltid solskyddsmedel efter en morgonsköljning och fuktkräm. Om inte det har inbyggt SPF-skydd, kommer din fuktighetskräm inte att skydda din hud mot skadliga solstrålar.
  • Överfrukta eller gnida aldrig huden för hårt. Det kan irritera huden.
  • Exfoliating och moisturizing är två av de viktigaste stegen i din hudvård regim. Exfoliering hjälper din kropp att befria sig från död hud, vilket i sin tur hjälper din fuktkräm att göra sitt jobb. Lägga till dessa två steg tre gånger i veckan till din vanliga skönhetsvård rutin kommer att ge dig en hälsosammare glödande hud.