Hur man går grönt med tillbehören

 

1.

Sluta köpa nya objekt. Ett av de enklaste sätten att gå grönt med dina tillbehör är att köpa vintage. Den enda åtgärden att återanvända någonting sparar mycket vatten, resurser och utsläpp, så det låter jorden andas lättare. Var djärv och trendig genom att plocka en redan älskad bit och göra den till din egen.

2.

Välj återställda smycken. Återvunnet guld och ädelstenar har blivit populära, så du kan antingen smälta ner dina gamla bitar för att skapa något nytt eller hitta en juvelerare som specialiserat sig på den här typen av gröna smycken. Detta fungerar för nästan alla ädelmetaller, så glöm inte bort dina silver- och platina-stycken.

3.

Välj väv som är hållbara. Bomull, hampa och bambu är alla Utmärkt val när du letar efter gröna tillbehör. Dessa växter är lätt att fylla på, vilket innebär mindre slitage på jordens resurser.

4.

Fixa det du har i smyckeskrinet. Ett brutet halsband kan enkelt vara repareras och ges ett nytt liv, så istället för att kasta ut trasiga föremål väljer du att reparera dem när det är möjligt. Om du inte vill göra det själv, leta efter en lokal hantverkare som kan andas nytt liv i dina lite slitna saker.

Många tycker om sätt att gröna upp i hemmet, men sällan slutar de att tänka på tillbehören som de bär på för mode. Om du verkligen vill göra ett uttalande om att rädda jorden är det dags att gå grön med dina tillbehör. Här är hur du gör dina modealternativ mer miljövänliga.