Hur man håller kroppen mjuk och mjuk på vintern.

 

1.

Försök att begränsa duschar till 10 minuter och se till att vattnet inte blir för varmt, eftersom varmt vatten suger fukt från huden. Om huden är extremt torr, slather på en kroppsolja först med undantag för dina fötter. Detta kommer att skapa ett hinder och minskar torkningseffekterna av varmt vatten. Använd en mild, krämig kroppsvask. En av de bästa är Aveeno Daily Moisturizing Body Wash ($6,79) Det innehåller glycerin, ett fuktighetsmedel som drar fukt i huden, liksom kolloidal havregryn, som lugnar och lugnar kliande hud. Sojabönor och solrosoljor ger huden en mjukhet som stannar efter att du går ut ur duschen, men de gör inte känna sig fet eller oljig.

2.

Exfoliate två gånger i veckan med en oljebaserad sockerskrubba. Undvik saltskrubb, eftersom de kan vara skratta och irriterande. En stor skrubbe är Soap and Glory Sugar Crush Body Scrub ($16,99 på Target). Den innehåller brunt socker till exfolierat och sött lime, mandel och macadamia oljor för att mjukna och fuktas. Detta är en high-end skrubba till ett bra pris, eftersom den här linjen är gjord uteslutande för Target av den lyxiga spa-linjen Bliss. Jag har använt denna skrubba ett tag och det är det bästa jag har försökt i någon prisklass. Koncentrera skrubben på knän, armbågar och fötter. För en extra fotbehandling, använd en speciell fotskrubba som Olay Thermal Pedicure, som värmer upp och känns fantastiskt på trötta fötter.

3. När du går ut ur duschen, klumpa över mycket fukt från huden, men låt den vara lite fuktig. på en rik kroppsfuktighetskräm som Jergens Shea Butter Cream ($6,31 på Drugstore.com). Denna kräm är den bästa kroppscräm jag någonsin har använt. Den innehåller mycket stora mängder Shea, Mango och Cocoa Butters och håller din hud fuktad tills nästa dag. Så rik som det, suger det fortfarande bra och känns inte oljigt. Det har en tropisk, beachy doft som är en välkommen förändring från den typiska babyen duftiga doften som de flesta lotioner har.

4.

Applicera en hand lotion med alfa hyroxysyror för att exfoliera huden och bli av med flingor och chapping. Det bästa jag någonsin har använt är Eucerin Plus Intensive Repair Hand Cream ($4,75). Den är rik, men suger precis in, vilket är viktigt med handkräm. De flesta gör att dina händer känner sig feta och det gör det inte.

5.

För tips om hur man bryr sig om torr ansiktshud, se mina andra artiklar.

Den kalla torra luften på hösten och vintern tar en seriös avgift på din hud från huvud till tå. Nu är det dags att stiga upp din skönhetsrutin för att förhindra att din kropp ser scaly och tråkig ut.