Kommer fuktgivande schampo att fungera på mjäll?

 

Orsaker till mjäll

Mjölk är en hudkvalitet i hårbotten. Symtom innefattar klåda, irritation och fläckning av hårbotten. Många inser att de har tillståndet när de upptäcker döda hudflingor på sina skjortor, jackor och andra kläder. Den medicinska termen för mjäll är seborisk dermatit. Hos spädbarn kallas tillståndet ofta vagghatt. Orsaker är överproduktion av oljekörtlar i hårbotten, jästinfektioner i hårbotten, stress och användning av alkohol som innehåller hårvårdsprodukter som torkar.

Mjölkbehandlingar

Behandling av mjäll innebär vanligtvis att hårbotten rensas och håret ett medicinskt schampo. Vanligtvis innehåller selensulfid, salicylsyra, ketokonazol och koltjära. Sjampoen appliceras ofta två gånger i veckan. Shampoo appliceras och får förbli i kontakt med hårbotten i minst fem minuter och sköljs därefter. Mild mjäll, som den som ses hos spädbarn, behandlas med mjukt eller bebisschampo med hårbottenmassage.

Fuktgivande schampo

Fuktgivande schampo kan vara till nytta för dem med mild mjäll. Många är pH-balanserade. Dessa schampon rengör och återfuktar hår och hårbotten. De innehåller också vårdande ingredienser som kokosolja, aloe, kamomill och kalendula. Mjölk kan vara obehagligt och otäckt tillstånd. Om tvätt och konditionering med ett traditionellt schampo inte fungerar är det dags att byta produkter. Med så många val kan det vara svårt att urskilja om fuktgivande schampon skulle vara till nytta.