Om Hemelektrolys

 

Funktion

Elektrolys fungerar genom att skicka en ström genom en hårfollikel, vilket skadar follikeln och förhindrar att den återfår. Strömmen appliceras med ett litet, nålliknande instrument som sätts in i follikeln och mot hårets rot. För att ett elektrolys kit ska kunna fungera måste det använda denna typ av enhet. Hemelektrolyssatser som hävdar att 'zap' -hår med elektriska pincett är inte effektiva.

Fördelar

Hemelektrolys ger några fördelar jämfört med professionell elektrolys. Det är mycket billigare att utföra och ger en större grad av integritet. Detta tenderar att vara särskilt viktigt för personer som är generad av överskott av hår, de som vill ta bort hår från privata områden och för transsexuella som vill eliminera ansiktshår. Hemelektrolys gör det också möjligt att arbeta med hårborttagning för din bekvämlighet utan att schemalägga möten.

Effektivitet

Hemelektrolys, även när den utförs med ett galvaniskt kit av god kvalitet, är mindre effektivt än professionell elektrolys. För att förhindra oavsiktlig skada, använder inte elektrolysställen i hemmet lika stark ström som professionella elektrolysmaskiner. Som ett resultat är håret mer benägna att återfå och kräva ytterligare behandlingar. Det kan också vara svårt för en hemanvändare att genomföra elektrolys effektivt eftersom tekniken är ganska svår. Om sondnålen inte är helt införd i hårfollikeln, kommer behandlingen att vara ineffektiv.

Säkerhet

Hemelektrolys är i allmänhet ganska säker. Förfarandet är emellertid smärtsamt och orsakar rodnad och svullnad i det behandlade området. Varje hårfollikel som har behandlats kan förväntas utveckla en röd bump, inte till skillnad från en insektsbit. Eventuellt obehag passerar vanligtvis inom 24 till 48 timmar. Det finns också risk för ärrbildning eller förändringar i pigmentering till det behandlade området. Ibland uppstår små ärr som ser ut som små gropar där håret har tagits bort. Människor som har mycket ljus hud utvecklar sällan hyperpigmentering på behandlade platser. Det ser ut som frecklar, och är vanligtvis inte självklart.

Överväganden

Hemelektrolys är en mycket tidskrävande procedur och kan vara ganska smärtsam. En tommers plåster av tätt hår, som en del av ett skägg, kan ta en timme eller längre att behandla. Efter att det har behandlats kommer något av håret att regrow och behöver behandlas igen. Det är inte ovanligt att ett enda område kräver fyra eller fler behandlingar för att eliminera håret helt. Om du väljer att utföra elektrolys i hemmet, se till att du hör recensioner av hemelektrolyspaket och köper ett galvaniskt kit med en sondnål. Den här tekniken för hårborttagning är mest effektiv för dem som helt enkelt vill ta bort några hårda hår. Elektrolys är en populär metod för permanent hårborttagning. Emellertid är professionell elektrolys mycket dyr. Hemelektrolyspaket tillgängliga för så lite som $20 är ett frestande val för dem som vill permanent ta bort kroppshår. Hemelektrolys är mycket mindre effektiv än professionell elektrolys, men vissa har haft framgång med denna metod.